• header_03_new.jpg
  • Header_02_new.jpg
  • header_01.png

Walk of Peace, 23 september

In de landelijke Vredesweek vinden in de Utrechtse wijken tal van activiteiten in het teken van de Vrede plaats. Die diverse activiteiten gaan vooraf aan de Utrechtse “Vredestocht” (Walk of Peace) die op zondag 23 september gehouden wordt.

De tocht begint om 13.00 uur bij de ULU Moskee en eindigt om ongeveer 16.00 uur op het Domplein. Tijdens de 4,5 km lange tocht door de binnenstad worden diverse bijzondere locaties bezocht van de deelnemende protestantse, (oud) katholieke, joodse en islamitische organisaties en aan hen verbonden instellingen zoals het Catharijne Convent. Deze locaties en activiteiten worden beschreven in een routeboekje dat alle deelnemers aan de tocht krijgen.

De Walk of Peace (WOP) stelt mensen in staat om andere , onbekende (religieuze) organisaties en hun gebouwen te leren kennen. Door samen op te lopen met muziek, creativiteit en ontmoeting komen de deelnemers met elkaar in contact.

De stad Utrecht kent een lange geschiedenis in het verlangen en het bereiken van Vrede. Denk alleen al aan de Unie van Utrecht en de Vrede van Utrecht – die we in 2013 nog uitgebreid gevierd hebben – en die een einde maakte aan de dertigjarige oorlog. We willen onze stad dan ook hooghouden als stad van Vrede voor iedereen. Elkaar beter leren kennen en samen te leven door toenadering is dan ook essentieel om die Vrede een gezicht te geven.

Op 23 september zal van 10.00 uur tot ongeveer 12.15 uur door de RK Paulusgemeenschap en de Tuindorpkerkgemeenschap een oecumenische Vredesviering gehouden worden. Na de dienst wordt een brunch gehouden waarna we op de fiets of ander vervoermiddel naar de ULU moskee vertrekken waar om 13.00 uur de start van de Walk of Peace is.

Nadere informatie volgt in de komende kerkdiensten, op de leestafel en in de liturgieën.

Maarten van Ditmarsch

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden. Lees meer

Klik hier voor de Flyer

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Tuindorpkerk Tweets

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Enquete

Hoe vaak bezoekt u deze website?