Tuindorpkerk een Groene Kerk

Op 15 december 2012 heeft de Tuindorpkerk als 1 van de eerste logo groene kerk22 kerken in Nederland het predikaat: Groene Kerk gekregen zie: www.groenekerken.nl . Dit was een vervolg op het besluit van de wijkraad van kerkrentmeesters van de Tuindorpkerk op 28 november 2012 om zich hiervoor aan te melden.

In Januari 2013 heeft de Kerkenraad hiermee ingestemd en zijn een aantal acties afgesproken waarmee de Tuindorpkerk ook in 2013 een Groene Kerk kan blijven.

Een Groene Kerk werkt aan:logo groene kerk

-      Geloof en Inspiratie

-      Schepping en Natuur

-      Klimaat en Energie

-     Bewust Inkopen doen

-     Eerlijke Geld besteding

-     Beleid en aanpak

Op basis van de notitie die door Hans-Paul Siderius van de Kerkenraad is opgesteld gaat een werkgroep binnen de Tuindorpkerk aan de slag. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij Kees Kwant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.