Project Groen Licht

Groen Licht is een project van de Tuindorpkerk met als doel om in en rond het gebouw duurzame LED-verlichting aan te brengen. Een groot deelproject is LED-verlichting in de kerkzaal en de galerijen naast de kerkzaal.

We zijn gewend in Watt te denken en te spreken (het stroomverbruik), maar we moeten spreken van lumen (de lichtstroom vanuit de lamp).

In totaal is zo’n 35000 lumen aan LED-lampen nodig.
Daarmee kunnen we ons stroomgebruik voor verlichting terugbrengen met 80 à 90%.
Dat vraagt om een behoorlijke investering.
Een deel van het geld komt uit reguliere fondsen (onderhoudspot), maar voor een ander deel hebben we u nodig.

U kunt het project Groen Licht sponsoren door een certificaat te kopen voor 250 lumen (€25), 500 lumen (€50) of 1000 lumen (€100).
En als aardigheidje krijgt u van ons een klein zetje om ook thuis (verder) om te schakelen in de vorm van een LED-lampje.
Want wist u dat, wanneer u thuis alle gloeilampen vervangt door LED-lampen, dat al heel snel loont? Doen dus. Voor spaarlampen geldt: vervang ze door LED-lampen als ze stuk zijn, maar koop geen nieuwe spaarlampen meer.

Hoe komt u aan een certificaat? We zijn de komende weken elke zondag na afloop van de dienst aanwezig. U kunt uw certificaat daar kopen en contant of later per bank betalen. En uw LED-lampje kunt u meteen meenemen. Per mail kan ook. Stuur een berichtje naar Robert Quast: cogijquast@gmail.com en geef aan voor hoeveel u wilt sponsoren. U krijgt uw certificaat per mail thuisgestuurd. Het LED-lampje houdt u dan nog van ons tegoed.