Debat armoedebeleid in de wijkplaats

Datum: wo. 5 mrt, 2014 20:15

Verkiezingsdebat: armoede in Utrecht
Wat gaat de politiek doen om de acht voedselbanken in Utrecht overbodig te maken? Hoe kan de lokale overheid mensen helpen om uit de armoede komen? Is het een goed idee om mensen met een uitkering te vragen vrijwilligerswerk te doen? Over deze vragen rondom het thema Armoede gaan vertegenwoordigers van Utrechtse politieke parijen met elkaar in debat op 5 maart in De Wijkplaats in de wijk Lombok.
De Wijkplaats is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners die wordt gedragen door de kerken in Utrecht-West. Er is ook een voedselbank gevestigd. De kerken trekken zich de groeiende armoede in de stad aan. Hoe gaat de lokale overheid haar verantwoordelijkheid voor het armoedebeleid uitvoeren? Lokale politici van CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, D66, SP en VVD hierover met elkaar in discussie. Leiding van het verkiezingsdebat: Elisabeth van den Hoogen. De toegang is vrij, belangstellenden zijn hartelijk welkom.
Plaats en tijd: De Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 101, 20.15 uur.

Doorzoek agenda