concert kamerkoor Thaletas in Tuindorpkerk

Datum: za. 8 juni, 2013 16:30 - 17:30
Tijdsduur: 1 Uur

Op 8 juni 2013 zal Kamerkoor Thaletas uit de Bilt een concert uitvoeren in de Utrechtse Tuindorpkerk met als titel Zomerreis, waarbij een reeks toepasselijke stukken ten gehore zal worden gebracht. Er worden stukken uitgevoerd van componisten uit de Renaissance , de Barok, de Romantiek, maar ook uit de 20e eeuw.

Het concert bestaat uit meerdere delen: we beginnen het concert met werken uit de Renaissance, onder meer de Scherzi Musicali van Monteverdi zullen worden uitgevoerd. Aansluitend zingt het koor zes Nocturnes van Mozart. Na deze wereldse stukken maken we een uitstap naar de traditionele Russische kerkmuziek van onder meer Tschaikowski en Rachmaninoff, waarbij we interpretaties van dezelfde werken door meerdere componisten zingen. Dat levert voor de luisteraar spannend vergelijkingsmateriaal.

Als afsluiting zingt Thaletas vervolgens stukken van Sullivan en Sibelius en we besluiten met het ingetogen Abendruhe van wederom Mozart.

Pianist Wout van Veen verzorgt de intermezzi, de werken van Monteverdi worden ingeleid op fluit.

Duur: ongeveer 1 uur
Toegang: Vrij, collecte na afloop