Wijkreisje rondom NK/TK

Datum: di. 8 okt, 2013 10:00

We gaan op dinsdag 8 oktober 2013 weer een dagtocht maken. In overleg met de vertrouwde busonderneming Verschoor hebben we het onderstaande reisje vastgesteld:

P R O G R A M M A – Molentocht op z'n mooist:

10.00 uur vertrek vanaf de Nieuwe Kerk (hoek Bollenhofsestraat/Poortstraat);
10.15 uur vertrek vanaf de Tuindorpkerk (hoek Van Riellaan/Suringarlaan);
10.30 uur vertrek vanaf de Lichtkring ( hoek Eijkmanlaan).
Wij gaan met de touringcar rechtstreeks naar Leiderdorp. Onderweg stoppen wij op een parkeerplaats voor koffie met een gevulde koek in de touringcar.
Om 11.45 uur komen we aan in Leiderdorp.
Van 12.00-15.00 uur gaan we aan boord van een mooie salonboot van Rederij Groene Hart Cruises en maken we een drie uur durende tocht door het Groene Hart. Het vaargebied bevat vele molens, waarvan enkele historische molens zijn. We varen langs de plaatsen Koudekerk, Hazerswoude, Alphen aan den Rijn,Woubrugge, Oude-Wetering, Rijpwetering en Oud Ade en kunnen kennismaken met het prachtige landschap dat er vanaf het water heel anders uitziet. U zult verbaasd zijn van de schoonheid. Molens, koeien, monumentale objecten, plezier- en beroepsvaart. De schipper geeft u tijdens de vaartocht uitleg over wat er allemaal te zien is.
Tijdens de vaartocht kunnen we genieten van een heerlijke koffietafel met soep en kroket.
Na deze prachtige kennismaking met het waterrijke Groene Hart van Nederland vertrekken we om 15.30 uur uit Leiderdorp en rijden we via een mooie toeristische route huiswaarts.
17.30 uur: Terugkomst in Utrecht.

Het belooft weer een mooie tocht te worden. Hebt u zin om mee te gaan, geeft u dan zo snel mogelijk op bij:
H. Volberda, Kwangodreef 44, 3564 PR Utrecht, telefoon 030-2613474;
A. Luijmes, Dr. 's Jacoblaan 22, 3571 BM Utrecht, telefoon 030-2710737.

De kosten aan het reisje verbonden, bedragen € 32,-- per persoon. Dit bedrag kunt u overmaken t.n.v. Actiefonds Tuindorpkerk, Utrecht, postgiro 2285017.

Doorzoek agenda