Activiteiten van 'Tuindorpkerk 75 jaar'
zondag, februari 25, 2018

Tuindorpkerk 75 Jaar.

Activiteit naam

Datum

Vernissage Expositie ‘Kerk Met Passie!’

Vernissage expositie 'Kerk met passie!'

za. 17 mrt, 2012 16:00 - 17:30
Activiteit wordt niet herhaald

Kerkdienst Bij De Opening Van De Jubileumactiviteiten

Aandacht voor thema 'Kerk met passie' en voor de expositie 'Kerk met passie!'. Drie gemeenteleden uit drie generaties vertellen wat zij met de Tuindorpkerk hebben, wat hun passie is voor de TDK.

zo. 18 mrt, 2012 10:00 - 11:30
Activiteit wordt niet herhaald

Kerk met passie ! : Film es Hommes et des Dieux

Indrukwekkend drama over acht monniken en hun gewetensvolle strijd tegen onmenselijkheid in Algerije.wo. 28 mrt, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Huis in de Wijk: lustrumfilm: Beethoven in Kongo

Een bijzonder openlucht concert. De 9e symfonie van Beethoven uitgevoerd in Kongo door de Afrikaanse bevolking.

do. 12 apr, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Orgelconcert

Orgelconcert door Peter van Dijk en Willeke Smits in Tuindorpkerk.

In dit concert nemen we u graag mee op een reis door de rijke geschiedenis van de orgelmuziek. Daarbij doen we de meeste Europese landen aan. De oudste bewaard gebleven orgelmuziek dateert van rond 1337 en is dus zo'n 600 jaar ouder dan de Tuindorpkerk. En dat is aanleiding om in iedere eeuw – van de 14e tot en met de 20e – het jaar ..37 als uitgangspunt te nemen voor een afwisselend muziekprogramma. Dansen, psalmen en andere geestelijke of wereldlijke muziek, in karakter variërend van vrolijk tot ontroerend, zullen tot klinken komen op ons prachtige Ruprecht-orgel, dat inmiddels zo'n 300 jaar oud is. Maar niet alleen op het Ruprecht-orgel dat sinds 1985 de Tuindorpkerk siert. Want al in 1937 werd de Tuindorpkerk van een orgel voorzien. Een voor die tijd best wel opmerkelijk instrument, maar qua degelijkheid helaas de crisisjaren weerspiegelend. Het bleek in de jaren 1980 volstrekt versleten te zijn. Maar er waren ook nog bruikbare delen (o.a. de blaasbalg, het klavier en pijpen), en die hebben de basis gevormd voor het in de jaren 1990 door vrijwilligers gebouwde koororgel. Die 'authentieke' Tuindorpkerkklanken zullen op 19 april ook te beluisteren zijn.

Het Ruprecht-orgel zal op zijn fraaist klinken, zonder gesuis van de windmotor. Want Harry den Hertog zal als blaasbalgentreder fungeren.

do. 19 apr, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Godshuizentocht In En Rondom Tuindorp

Zoals in de vorige Mozaïek reeds gemeld, wordt op zondag 22 april a.s. een Godshuizentocht georganiseerd. We gaan op bezoek in vier godshuizen in de wijk. We starten om 12.15 uur in de Tuindorpkerk, krijgen daar een korte rondleiding over het gebouw en de manier waarop er gevierd wordt en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Vervolgens wandelen we naar het Eykpunt op de hoek van de Eijkmanlaan. Daar komen elke zondag de gemeenteleden van de Vergadering van Gelovigen samen. Ook daar worden we ontvangen en mogen we binnenkijken. De tocht gaat dan verder naar de moskee vlakbij de Van Lieflandflat en de Mr. Tripkade, alwaar iemand ons vertelt hoe het daar toegaat. Tenslotte wandelen we naar de Pauluskerk in het W. de Zwijgerplantsoen om ook daar een kijkje te nemen.

Daar eindigen we met een drankje onze godshuizentocht.

We starten in de Tuindorpkerk om 12.15 uur, met een broodje en eindigen rond 15.15 uur in de Pauluskerk met een drankje. Wilt u meedoen aan deze bijzondere tocht, meldt u dan vóór Pasen (8 april a.s.) aan, gegevens zie hieronder.

We hopen op een verrassende, informatieve en gezellige middag!

Nog even alles op een rijtje:

Zondag 22 april 2012 Godshuizentocht

Tijd: 12.15 – ca. 15.15 uur

Plaats van vertrek: Tuindorpkerk, Blauwe Zaal, met een broodje

Opgave uiterlijk 8 april via (bij voorkeur) jubileumtuindorpkerk@gmail.com of anders bij Caroliene van Waveren (tel.nr. 030 -2512140).

zo. 22 apr, 2012 12:15 - 15:15
Activiteit wordt niet herhaald

Nacht Van Het Woord – Lekenpreekwedstrijd

Nacht van het Woord – lekenpreekwedstrijd. Uw preek van maximaal 1000 woorden dient u uiterlijk 10 april aanstaande ingestuurd te hebben.

wo. 25 apr, 2012 19:30
Activiteit wordt niet herhaald

Psalmen Voor Nu

Psalmen voor Nu

Tien jaar lang is een groep dichters, componisten en hebraïci bezig om alle 150 psalmen met onvoorwaardelijke trouw aan de grondtekst begrijpelijk en aantrekkelijk te maken voor mensen die leven in wereld waarin hoog kerkelijke taal en muziek minder vanzelfsprekend zijn. En met succes. Veel kerken hebben intussen een eigen Psalmen-voor-Nuband (met de è van melk). Er zijn zelfs kerken waar de belangstelling zo groot is dat ze twee bands hebben. Concerten van Psalmen voor Nu worden druk bezocht. De cd's, acht van de elf zijn er intussen verschenen, vinden gretig aftrek.

Twee partijen – één netwerk

Iets meer over de band (nu met een à van dank) tussen Tuindorpkerk en Psalmen voor Nu. Allereerst zijn twee gemeenteleden actief betrokken bij het landelijke project: oud-wijkpredikant Piet Warners als hebraïcus en ik als dichter. Maar er is meer. Er zijn allerlei vriendschappelijke en familiale banden, waar ik niemand al te lang mee lastig wil vallen, maar waarvan ik toch wel iets wil vertellen. Zo zijn twee landelijke voormannen van PvN, Sergej Visser en Roeland Smith zwager van de familie Verhave. Musici van Psalmen voor Nu zitten ook in andere bandjes en daarin spelen ze samen met mensen die in de Tuindorpkerk zijn gedoopt, opgegroeid en er belijdenis hebben gedaan. Kortom: als je één gemeentelid uit de Tuindorpkerk pakt, is de kans groot dat er iemand aanhangt die met PvN verbonden is.

Een uniek concert

Dit alles maakt de avond zo bijzonder, want wie treden er op?

Dichter, componist en zanger van de landelijke PvN-band Sergej Visser en componist en musicus Roeland, samen met zus en zwager Zoya en Gideon Verhave. Roeland en Gideon hebben ook een bandje, samen met Richard. En die komt ook, want ook hij is componist van Psalmen voor Nu. Trouwens de neven van Gideon zijn er ook, want dat zijn de gebroeders Verkerk en zij zitten in de PvN-band van de Tuindorpkerk. Trouwens de andere leden van de Tuindorpgroep doen ook mee. En zo komen er nog een paar muzikale vrienden.

Nee, dit hoef je niet te onthouden. Het is ook helemaal niet erg als je het niet hebt kunnen volgen.  Als maar wel duidelijk is dat een stel enthousiaste musici, amateur en prof, die elkaar op allerlei manieren kennen het ontzettend leuk vinden om in een Tuindorpse 'thuiswedstrijd' iets neer te zetten waar je U tegen zegt. Psalmen voor U en voor u en voor jou.

En we hebben meteen wat mensen bij de hand die tussen alle muziek door iets kunnen vertellen over de manier waarop dat gaat: tien jaar lang met heel veel plezier bezig zijn om met elkaar alle psalmen in een ander licht te plaatsen.

11 mei dus. Je moet er niet aan denken dat je dit concert zou missen.

'Psalmen voor nu': muziek en uitleg door dichters en musici.

vr. 11 mei, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Programma Voor Ouderen in de Lichtkring

Programma voor ouderen. Plaats: De Lichtkring.

wo. 23 mei, 2012 15:00 - 16:30
Activiteit wordt niet herhaald

Huis in de Wijk: Lustrumfilm: Bella Martha ( 2001)

Passie en......koken!
Romantische komedie over de gedreven chefkok Martha, die de scepter zwaait in een toprestaurant in Hamburg.
Haar leven komt volledig op zijn kop te staan als ze voor haar kleine nichtje moet zorgen en een Italiaanse kok naast zich moet dulden.
wo. 23 mei, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Programma voor Ouderen in Tuindorp Oost

Programma voor ouderen. Plaats: Tuindorp Oost.

do. 31 mei, 2012 20:00 - 21:30
Activiteit wordt niet herhaald

Kerkdienst met bewoners van Bartiméus

Op zondag 3 juni aanstaande komen de bewoners van Bartiméus uit Doorn weer op bezoek in de Tuindorpkerk. Zorg dat u erbij bent, want dit keer wordt het een extra feestelijke dienst. Ook de bewoners van Bartiméus delen immers in de feestvreugde van het 75-jarig bestaan. De dienst zelf wordt een hele belevenis. De huisband van Bartiméus, Smash, komt mee en zal zorgen voor begeleiding van de liederen die we gaan zingen. Ook tijdens het koffiedrinken zullen zij nog even muziek maken. In elk geval zullen we Gregory horen op de drums; wie de andere muzikanten zijn is nog een verrassing. Misschien gaan ook jongeren uit de Tuindorpkerk nog muziek maken met Smash.

Wija van der Kaaden (predikant Bartiméus) en Ineke van Keulen zijn de voorgangers in deze dienst. Ook zullen de 15-plus jongeren aanwezig zijn; zij kennen de bewoners natuurlijk van de begeleiding bij de kerkdiensten in Doorn. Na afloop is er koffie met iets lekkers.

zo. 3 juni, 2012 10:00 - 11:00
Activiteit wordt niet herhaald

Concert Psalmen Davids

Concert door projectkoor

Dirigent: Annemiek van der Niet

Plaats: Tuindorpkerk

zo. 10 juni, 2012 15:30
Activiteit wordt niet herhaald

Feestelijke Jubileumkerkdienst Met Genodigden

Feestelijke jubileumkerkdienst met genodigden

- Muzikale intermezzo's

- Opening historische tentoonstelling

- Presentatie 'Glossy Magazine Tuindorpkerk'

Plaats: Tuindorpkerk

zo. 24 juni, 2012 10:00
Activiteit wordt niet herhaald

Kinderdisco (grp 1-4)

Kinderdisco (grp 1-4)

Plaats: Blauwe Zaal – Huis in de Wijk

za. 1 sept, 2012 18:00 - 20:00
Activiteit wordt niet herhaald

Kinderdisco (grp 5-8)

Plaats: Blauwe Zaal – Huis in de Wijk

za. 1 sept, 2012 20:00 - 22:00
Activiteit wordt niet herhaald

Gastvrije Inloopmiddag

Gastvrije inloopmiddag: 'Welkom in de Tuindorpkerk!'

Plaats: Tuindorpkerk

zo. 2 sept, 2012 14:00 - 17:00
Activiteit wordt niet herhaald

Debatavond: Wat bezielt jou en wat verbindt ons?

Dialoogavond met als thema Wat bezielt jou en wat verbindt ons?


Twee sprekers verkennen het thema op prikkelende wijze:
• Joke van Saane, godsdienstpsychologe, verkent de vraag 'Wat bezielt mensen?'
• Sake Stoppels, docent gemeenteopbouw en diaconiek, zoekt naar wat mensen inspireert in een geloofsgemeenschap.

 

Vervolgens gaat het publiek met elkaar in gesprek, via stille wanddiscussie en tafelgesprekken met de sprekers en hun tegensprekers vanuit de gemeente.

 

U bent van harte uitgenodigd!

 

Inloop met koffie: vanaf 19.30 uur
 
Aanvang: 20:00 uur
Plaats: Tuindorpkerk
Toegang: gratis


do. 13 sept, 2012 20:00
Activiteit wordt niet herhaald

Reünie en feestelijke kerkdienst

Feestelijke kerkdienst met koffie en lunch voor gemeente en reünisten.

Als speciale gast zal optreden theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard. U bent van harte welkom! Reünisten wordt vriendelijk verzocht zich van te voren op te geven via het volgende e-mailadres: jubileumtuindorpkerk@gmail.com.

zo. 23 sept, 2012 10:00 - 12:00
Activiteit wordt niet herhaald

Uitvoering Muziektheater 'Overstag!'

Uitvoering muziektheater

Regisseur: Maarten van den Berg

Plaats: Tuindorpkerk

do. 27 sept, 2012 20:00
Iedere dag tot september 28, 2012

Uitvoering Muziektheater 'Overstag!'

Uitvoering muziektheater

Regisseur: Maarten van den Berg

Plaats: Tuindorpkerk

vr. 28 sept, 2012 20:00
Losgekoppeld van herhaling

Feestelijke Afsluiting Jubileum: open podium

Feestelijke afsluiting jubileum met open podium

Muziek, zang, cabaret door en voor gemeenteleden

Plaats: Tuindorpkerk

za. 6 okt, 2012 20:00
Activiteit wordt niet herhaald

Doorzoek agenda