Verslag dagje uit Nieuwe Kerk

Op dinsdag 9 oktober zijn we in een pas 3 weken oude bus met aan het stuur onze vaste chauffeur van Verschoor op stap gegaan. Het fijne van deze bus was dat de rolstoelen met de lift in de bus gingen en vastgeklikt werden in de rails.

Het weer was als vanouds prachtig. Onderweg hebben we een stop gemaakt en genoten van de heerlijke gevulde koek en koffie. Mooi op tijd kwamen we in Vierakker (vlakbij Doesburg) aan bij koffiehuis Magdalena. We werden hartelijk verwelkomt door onze gastvrouw (Magdalena) en gastheer en hun team met koffie en thee.
We hebben genoten van een heerlijke streeklunch met onder andere pompoensoep vooraf, heerlijke melk, rauwkost en brood van de warme bakker en natuurlijk de niet te vergeten kroket. We werden rijkelijk ook van koffie en thee voorzien.
Na de lunch volgde een interessante film over het groeien van de koffiebonen in Afrika en de verwerking en verscheping hiervan. Hierna kregen we een presentatie van Magdalena over het maken van de bonbons en gingen de bakjes met verschillende chocolaatjes rond om te proeven.
Daarna kon in de aangrenzende winkel bonbons, arretjes cake worden gekocht maar ook was er in het vrije half uurtje gelegenheid om naar de prachtige St. Willibrorduskerk te lopen. Alles in een heerlijke bosrijke omgeving.
Om 15.30 uur was het weer tijd om op weg te gaan richting Utrecht. Vanwege een file (ongeluk) heeft de chauffeur een andere route gekozen en kwamen we zonder files om 6 uur aan in Utrecht.
Hylkje bedankt voor het weer organiseren van deze reis (hoorde in de bus dat dit je 40e keer was).

Geschreven door: Hèrel Reeskamp