De laatste Mozaïek?

De laatste Mozaïek? Dat meen je niet! Wat zouden we moeten zonder Mozaïek? Wat zouden we moeten zonder onze eind- redacteur Cock Voorrips, zonder onze coördinator bezorging Mozaiek, Marianne Gerritsen. En zonder de drukkerij en binderij van Dieny Prak en haar coördinatie bezorging van klein mozaiek rond de Tuindorpkerk.

Tja, die vraag wordt zo langzamerhand wel heel actueel. Deze drie kanjers hebben namelijk al een tijdje geleden aangegeven dat ze er per 1 mei a.s. echt mee stoppen! Het mei nummer van de Mozaïek is echt het laatste nummer. Dat betekent dat er dan zowel voor de Nieuwe kerk als de Tuindorpkerk een nieuw tijdperk gaat aanbreken. Voor beide kernen komt er een nieuw eigen blad, is bestuurlijk afgesproken. Dit blad kan er alleen maar komen als er ook mensen zijn die daarvoor de handen uit de mouwen willen steken. Ondanks herhaalde oproepen moet ik vaststellen dat er tot op heden nog geen gemeenteleden zijn gevonden die deze klus op willen pakken. Dat kan toch niet waar zijn!

Een nieuwe wijkgemeente zonder blad dat kunnen we elkaar toch niet aan doen! Ik weet zeker dat er in onze gemeente vele talentvolle mensen rondlopen die deze leuke klus kunnen klaren. Er is ruimte om een geheel nieuw gemeenteblad te maken! In die zin houdt de Mozaïek inderdaad na het meinummer op! Het zal niet meevallen om de populariteit van het blad te evenaren maar er zijn voldoende mogelijkheden voor. Nieuwe technieken maken veel mogelijk! Er zal een innige samenwerking met de webredactie moeten komen zodat we onze gemeenteleden en de buitenwereld goed kunnen blijven informeren over het wel en wee binnen onze gemeente. De huidige frequentie van de Mozaïek is 9 -10 maal per jaar. Dat zou mogelijk teruggebracht kunnen worden.

In combinatie met de website en de digitale nieuwsbrieven en mededelingen op de liturgie kan er een prachtig eigentijds communicatie-netwerk opgezet worden.

We zoeken dus (eind)redacteuren), mensen die de coördinatie van de bezorging willen overnemen en andere gemeenteleden die bv correspondent willen worden voor Kerk in de Stad. Iedereen is welkom! Het is een leuke klus. Ook jonge gemeenteleden wil ik graag vragen om ons te helpen. De nieuwe media zijn vooral ook jullie terrein! Ik reken er echt op dat ik reacties krijg op deze oproep! Mocht het niet lukken dan is het meinummer inderdaad het laatste nummer van de Mozaïek maar ook ons laatste wijkblad. Zover laten we het met elkaar toch hopelijk niet komen! Een paar uurtjes vrijwilligers werk voor onze gemeente is toch niet te veel gevraagd?

Reageer nu! Schrijven, bellen, mailen, sms'en, twitteren, gewoon even aanspreken mag ook!

Wim Verkerk (voorzitter Tuindorpkerk) Burg. Vd Voort van Zijplaan 102

2733639/06 27852297 wimenties@ziggo.nl

Ondertussen zal ik bidden, maar ik denk dat jullie iets moeten laten horen! Bedankt!