Friso Smits als nieuwe voorzitter van de kerkenraad

Beste Tuindorpkerkers,

Het is me een eer en ik vind het leuk om als voorzitter van de kerkenraad aan de slag te gaan. Ik heb allerlei leuke ideeën gehoord om ook de komende tijd mee aan de slag te gaan en waar hoop ik een breed enthousiasme voor te vinden is.

Verder zijn er veel commissies en initiatieven, die dit jaar weer hopelijk veel moois en energie geven. Als buurtwerker ben ik vanuit die rol bewust geworden, dat het geweldig is dat we zo’n club mensen bij elkaar hebben, die er voor elkaar willen zijn en het geloof met elkaar willen vormgeven en vieren.

Ik heb er zin in om met elkaar te zoeken wat de keuzes voor de toekomst moeten gaan worden en hoe we hier onze identiteit zoveel mogelijk recht mee doen. Wim gaf aan dat het goed is dat een veertiger, zoals ik, (mede) verantwoordelijk is voor deze keuzes. Er lopen allerlei (langdurige) ontwikkelingen in kerkelijk Utrecht, waar we ook als Tuindorpkerk onze positie in moeten bepalen. Willen we bijvoorbeeld met andere kerken samenwerken en zo ja op welke terreinen, wat vinden we belangrijk voor onze toekomst, waar zit nu onze energie? Wat kunnen we eens loslaten om te zien wat dit met ons doet en wat dit weer oplevert? Hoe zorgen we dat die dingen doen die ons inspiratie en energie geven als geloofsgemeenschap? Een hoop vragen, waar we samen als gemeenschap een goede reis door mogen gaan maken.

Wie ben ik eigenlijk? Ik ben Friso Smits, 43 jaar, theoloog en nu werkzaam als manager bij Spelenderwijs Utrecht, een organisatie voor de educatie van het jonge kind. We zetten ons er voor in dat alle jonge kinderen in Utrecht de educatieve aandacht krijgen, die ze nodig hebben om op optimaal niveau aan de basisschool te beginnen. We doen dit voornamelijk door met kinderen te spelen en ze al spelend verder te laten ontwikkelen. Verder leef ik samen met Richard en zorgen we samen met Petra en Marijke met veel plezier voor onze kinderen Janna en Krijn. Verder voetbal, squash en volleybal ik graag, maar hou ook van lezen, reizen en veel tijd met vrienden en familie doorbrengen.

Ik wil Wim bedanken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter. Ik hoop de komende 4 jaar met jullie het mooie wat hij (mede) heeft neergezet voort te zetten en gezamenlijk de keuzes te maken, waar we de Tuindorpkerk als mooie geloofsgemeenschap mee kunnen voortzetten.

Friso