Van het Pastoraal Meld Punt

Omgaan met mensen met verlies en rouw, Pastoraal bezoekersavond dinsdag 21 maart a.s.

Zoals ieder jaar organiseert het Pastoraal Meld Punt (PMP) ook in 2017 een toerustingsavond voor de bezoekmedewerkers van de Tuindorpkerk. Ook mensen die omgaan met verlies en rouw van anderen om hen op een goede manier nabij te zijn, zijn van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 maart van 20.00-21.45 uur in de Tuindorpkerk. De avond wordt voor de tweede keer verzorgd door Irene Stok, Ouderenconsulent van de Protestantse Diaconie Utrecht. Gespreksonderwerpen worden onder andere hoe om te gaan met rouw en verlies van anderen en communicatietechnieken.

Wat verstaan we onder rouw? Waarover kunnen mensen rouwen?

Mensen rouwen niet alleen om het verlies van een dierbaar persoon door dood of scheiding maar kunnen ook rouwen over het verlies van een (huis)dier of verlies van werk door pensioen of werkloosheid, een verhuizing, verlies van gezondheid, ongewenste kinderloosheid, miskraam, of het lege nest syndroom. Mensen kunnen rouwen om verlies van vriendschap, verlies van mobiliteit. Vluchtelingen rouwen om het verlies van hun land. Mensen kunnen rouwen om wat ze niet gekregen hebben in het leven, onvervulde verlangens.

Over hoe om te gaan met deze vormen van verlies en rouw van anderen is het thema op 21 maart. Zet deze datum alvast in uw agenda. De toegang is gratis. Opgeven is niet nodig. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. Aanvang programma 20.00 uur. Het belooft een interessante en leerzame avond te worden.

Namens het PMP,

Corrie Kamphof