Afscheid van Lydi Terpstra-Latour, 25 jaar ambtsdrager!

Lydi Terptra-Latour stopt na vijf en twintig jaar ambtsdrager. Dit is uiteraard een absoluut record! Een record wat niet snel gebroken zal worden en misschien voor altijd zal blijven bestaan.

In 1992 begon zij als pastoraal ouderling in de wijk Witte Vrouwen. Bij het pastoraat lag haar hart, dat was vanaf het begin duidelijk. Zij is er altijd op gericht om iedereen zich gelijk thuis te laten voelen in onze kerkgemeenschap. Ik moet de eerste nieuwkomer in onze gemeente nog tegenkomen die niet door Lydi is opgemerkt en aangesproken. Een voorbeeld voor ons allemaal om zo om te heen te kijken en interesse te tonen in de medemens. Het was dan ook geen verrassing dat Lydi de grondlegger is van ons bloeiende Pastoraal meldpunt (Het PMP). Door een hecht team van pastorale medewerkers en een groot aantal pastorale bezoekers kunnen wij als Tuindorpkerkgemeenschap snel reageren op al het lief en leed wat zich binnen onze gemeenschap voordoet. Uit alle blijken van waardering die dat oplevert weten we dat dit zeer op prijs gesteld wordt. Het PMP is binnen de stad Utrecht uitgegroeid tot een voorbeeld model hoe je pastoraal werk binnen je eigen wijkgemeente kan opzetten. Lydi heeft de blijk naar buiten niet allen beperkt tot de Tuindorpkerkgemeente. Ook in de samenwerking met andere kerkgemeenschappen binnen de stad is zij een stuwende kracht geweest. Dat geldt voor de samenwerking met de Nieuwe Kerk en de Paulus parochie. Ook als vertegenwoordigster vanuit de Tuindorpkerk in het stedelijke netwerk (wijkraad Noord Oost, Ouderenwerk ) was Lydi een bekend gezicht en stimulerende kracht. Zo had de kerk een duidelijk gezicht en heldere stem naar buiten en wisten ze ons ook te vinden als er nood aan de man was. De maatschappelijke relevantie van de kerken bleef niet mede daardoor niet onopgemerkt. Verder kennen we Lydi natuurlijk ok als vaste partner van Piet Jan bij allerlei rouw en trouw diensten. Heel fijn om als wijkpredikant en kerkenraad terug te kunnen vallen op iemand zoals Lydi die altijd en overal dienstbaar wil zijn. En als je dan bedenkt dat dat niet beperkt is gebleven tot de gebruikelijk periode van vier jaar voor en ambtsdrager maar liefst 25 jaar dan besef je pas hoe bijzonder dit allemaal is. Van begin tot het eind met volle overgave en energie je tijd en aandacht geven aan onze kerkgemeenschap stemt tot grote dankbaarheid. Het geheim om dat allemaal te kunnen doen kennen wij niet, maar met een partner als Gerrit aan je zijde krijg je wel vleugels denk ik. Van Gerrit kunnen we leren om op een bepaalde manier onzichtbaar te blijven en toch heel dienstbaar aanwezig te zijn. Een zilveren jubileum, mede mogelijk gemaakt door jullie gouden teamwork. Ik heb als voorzitter gelukkig heel lang mogen samenwerken en steunen op de inzet en betrokkenheid van Lydi. Namens de hele Tuindorpkerkgemeenschap wil ik Lydi dan ook bedanken en ga vooral genieten van alles waar je blij van wordt. Het ga je goed en we blijven elkaar natuurlijk tegenkomen. En nieuwe bezoekers, jullie zullen haar ongetwijfeld ontmoeten! Want dat pastorale hart blijft gelukkig volop doorkloppen!

Wim Verkerk

Lydi