Omgaan met eenzaamheid bij huisbezoeken: Bericht van het PMP

Ook dit jaar organiseert het PMP (Pastoraal Meldpunt) weer een avond voor de pastoraal bezoekmedewerkers en andere belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 1 april (geen grap) in de Blauwe Zaal van de Tuindorpkerk.

Het thema is: Omgaan met eenzaamheid bij huisbezoeken.

Wat is eenzaamheid? Wat is vereenzamen? Wat zijn de oorzaken? Welke risicogroepen zijn er? Wat kun je doen als bezoekmedewerker? Wat moet je niet doen? Onder leiding van diaconaal consulent Irene Stok gaan we met elkaar in gesprek en delen we ervaringen. Irene Stok heeft een cursus over eenzaamheid gevolgd. Ze deelt haar kennis met de aanwezigen met behulp van o.a. een powerpointpresentatie en een korte film met ervaringsverhalen. Aan het eind van de avond gaat u naar huis met concrete handvatten hoe om te gaan met eenzaamheid bij uw bezoekwerk. Het belooft een interessante avond te worden mede door de diversiteit aan middelen die Irene inzet om de informatie over te brengen: powerpointpresentatie en film. Van harte welkom.

Wat: themabijeenkomst: omgaan met eenzaamheid bij huisbezoeken
Wanneer: maandag 1 april van 20.00-21.45 uur. Inloop met koffie/thee 19.30 uur
Voor wie: bezoekmedewerkers en andere belangstellenden
Waar: Tuindorpkerk, blauwe zaal
Toegang: gratis

Graag tot ziens op maandag 1 april!
Namens het PMP,
Corrie Kamphof (coördinator)