Europe Arise: Bericht van de Protestantse Diaconie Utrecht

Broeders en zusters in Christus, beste mensen van de kerkgemeenschappen in Utrecht,

Hartelijk dank voor het lezen van dit bericht. Met dit bericht vragen wij of u mee wilt werken aan een cross-cultureel, oecumenisch, intergenerationeel kerkgebeuren in Utrecht: Europe Arise.

Wat is Europe Arise?
Europe Arise is een initiatief van de Redeemed Christian Church of God uit Nigeria. Deze kerk is onlangs ook in Utrecht begonnen. Haar visie is om alle gelovigen op te roepen voor een vierdaagse van gebed en aanbidding. Om op te staan voor eenheid. Haar focus is om verschillende gemeenschappen in Europa te verenigen in Christus (“zwart en wit, joden en christenen, oud en jong, pinksterchristenen en alle andere denominaties..” citaat Europe Arise)

Wat houdt Europe Arise in?
Europe Arise verwelkomt christenen van alle windstreken in de Jaarbeurs en verwacht 6000 bezoekers. Van woensdag 17 april tot en met zaterdag 20 april (dit is in de Goede Week) biedt zij een gevarieerd programma aan van internationale en nationale sprekers, trainingsessies en bijbelstudies. Ook spelen er bands van verschillende stijlen. Europe Arise zal ook buiten de Jaarbeurs naar mensen in Utrecht uitreiken om van het evangelie te getuigen.
Er zullen zeker mensen uit Utrecht nieuwgierig gaan worden naar het evangelie of behoefte hebben aan verdere begeleiding of op zoek gaan naar een kerk.

Welke bijdrage vragen wij?

1. Wij zijn op zoek naar kerkgemeenschappen die deze mensen na dit evenement gastvrij zouden willen ontvangen en begeleiden en daar ook mensen voor hebben.
  2. Europe Arise zelf nodigt ons als leden van de gevestigde kerken in Utrecht uit om mee te doen in eenheid. Je kan je melden op hun website.
  3. De pastores met wie wij contact hebben vragen ons ook om vrijwilligers. Hun vraag aan ons behelst:
    1. Publicity and getting members of the churches registered via the website (europearise.com).
    2. Getting their members to volunteer and serve during the event as Ushers, Children teachers, Security personnel, Counsellors, etc.
    3. Praying for the success of the program
    4. Support the event in any other way God enables them

Wie zijn “wij”?
Wij zijn pastor Kelvin Onyema van de Life Word Kerk in Utrecht, Diana Purba van de Perki Gemeenschap van de PKN in Utrecht, Henk Korff van de Anglican Church in Utrecht en voorzitter van de Utrechtse Raad van Kerken, ds Simon de Kam van het Netwerk Interculturele Kerken en Marieke Sillevis Smitt, pastor voor en met ongedocumenteerde vluchtelingen vanuit de Protestante Gemeente Utrecht. Als kleine voorhoede van de gevestigde kerken in Utrecht willen wij helpen om Europe Arise bekend te maken en deze kans om gezamenlijk van het evangelie te getuigen in Utrecht te grijpen. Het is onze overtuiging dat wij “niet van Paulus zijn, noch van Apollos”, maar van Christus. Zoals geschreven staat in 1 Korinthiers 4: 5-7: “Wat is Apollos eigenlijk? En wat is Paulus? Zij zijn niet meer dan dienaren die u tot geloof hebben gebracht, beiden op de wijze die de Heer hen heeft geschonken. Ik heb geplant, Apollos heeft water gegeven, maar God heeft doen groeien. Het is niet belangrijk wie plant of wie begiet; alleen God is belangrijk, want Hij doet groeien.”

Wilt u een reactie geven?
Graag ontvangen wij uw reactie op deze brief.
Vrijwilligers voor het kinderwerk, het pastorale werk of die mee willen helpen met veiligheid waarborgen kunnen zich melden bij: m.sillevis@protestant-utrecht.nl

Hartelijk dank voor uw aandacht en hier volgt nog even kort de belangrijkste informatie:

Europe Arise: een cross-cultureel, oecumenisch en intergenerationeel christelijk event
17 – 20 april 2019
In de Utrecht Jaarbeurs
Website europearise.com
Contactadres van ons: m.sillevis@protestant-utrecht.nl

Vrede en alle goeds namens Kelvin, Diana, Henk en Simon,
in Christus verbonden,

Marieke Sillevis Smitt
Predikante voor en met ongedocumenteerden in Utrecht/provokant Onverwacht Opgewekt

E-mail: m.sillevis@protestant-utrecht.nl marieke@onverwachtopgewekt.nl