Dienst met vrienden

Waarom horen wij eigenlijk bij de gemeenschap van de Tuindorpkerk? Is het de ontmoeting met anderen? Het Bijbelse verhaal dat zegt dat we mogen geloven en vertrouwen dat we niet alleen zijn? Is het een goede gewoonte?

Het is niet vanzelfsprekend om bij een geloofsgemeenschap betrokken te zijn. En de drempel voor buitenstaanders is hoog – je loopt niet zomaar bij ons binnen.
Toch is het denkbaar dat we anderen een plezier doen als we ze uitnodigen om eens bij ons te komen kijken. Wat ons in deze geloofsgemeenschap aantrekt, geldt misschien ook wel voor anderen.

Daarom willen we binnenkort een ‘vriendendienst’ organiseren. Een viering waarbij we jullie als gemeenteleden vragen om iemand uit je persoonlijke netwerk uit te nodigen. Een buur, een vriend of vriendin, een collega, een kennis. Zie het als een uitnodiging voor een theater- of een filmvoorstelling, waar je samen naartoe gaat. We maken er een laagdrempelige viering van, met veel gelegenheid voor ontmoeting en uitleg. De genodigden hoeven zich niet verloren te voelen – ze komen immers met jullie mee, dus met een goede bekende of met een vriend of vriendin. “Kom eens met mij mee naar de kerk waar ik bij hoor – voor mij is die groep mensen belangrijk en ik wil je graag een keer laten meemaken wat daar gebeurt.” Als we allemaal iemand uitnodigen, kan het een rijke viering worden.

Denk er eens over na. Binnenkort meer informatie.
Nu al meedenken of reageren? – Henk Walvoort (h.c.walvoort@online.nl) en Piet Jan Rebel (p.j.rebel@hetnet.nl).