Kindernevendienst in de 40 dagentijd

Op 5 maart is de eerste zondag van de 40 dagentijd. We gaan de dagen dan aftellen naar Pasen!

In de 40 dagentijd sparen we met kinderen van de kindernevendienst altijd voor een goed doel. En dit jaar sparen we voor 01 artikel Mozaiek kindernevendienst 1arme kinderen in Moldavië. Weet jij waar Moldavië ligt? Moldavië ligt nog geen 24 uur rijden bij ons vandaan. Eigenlijk dus heel dicht bij!

Moldavië is het armste land van Europa. Heel veel mensen hebben er geen werk. Veel ouders verlaten daarom hun gezinnen om in de stad of in het buitenland werk te zoeken. Hun kinderen blijven vaak achter bij een oma die ook maar met moeite rond kan komen. Andere ouders  raken door alle ellende verslaafd aan drank. Hun kinderen zijn thuis niet  veilig en gaan vaak niet naar school. Veel kinderen hebben door alle problemen een achterstand op school opgelopen.

Steeds meer kerken gaan zorgen voor deze kinderen. In kerkgebouwen en dagcentrums vangen zij de kinderen na schooltijd op.
01 artikel Mozaiek kindernevendienst 2 Cozima Svetlana is een van de mensen die al jaren arme kinderen opvangt in  haar dagcentrum.
 In een dagcentrum of in de kerk kunnen deze kinderen fijn spelen. Ze  knutselen en krijgen hulp bij hun huiswerk, zodat ze toch op de gewone  dorpsschool kunnen meedraaien.

01 artikel Mozaiek kindernevendienst 3 Iedere dag is er een gezonde,  warme maaltijd. De gezamenlijke  maaltijd is voor deze kinderen  iedere dag een hoogtepunt. En het is broodnodig, want thuis krijgen ze niet de gezonde voeding die ze nodig hebben.

Ook alleenstaande moeders krijgen hulp. Ze ontvangen een hulppakket met onder andere babyvoeding, een speeltje en luiers.
Om het werk dat deze mensen doen door te kunnen laten gaan is er geld nodig: voor voedselpakketten, voor warme truien, speelgoed, babyvoeding en luiers. Voor al deze     dingen gaan we sparen in de 40 dagentijd.
01 artikel Mozaiek kindernevendienst 4 Op 5 maart krijgen jullie in de kindernevendienst een kalender mee, om de  dagen naar Pasen af te kunnen tellen. Op de kalender staan ook tips hoe je  kunt sparen. Misschien heb je zelf ook wel goeie ideeën?
 Je krijgt ook een spaarpotje mee naar huis zodat je daar thuis je gespaarde  geld in kan bewaren. Elke zondag daarna tot aan Pasen kun je je geld  meenemen en in een grote spaarpot doen. En als je er op 5 maart niet bent,  kun je in de weken erna natuurlijk ook een kalender en spaarpot krijgen.
 Doe je mee?