Kindernevendienst in de veertigdagentijd

Op 18 februari begint de Veertigdagentijd. In de kindernevendienst gaan we aan de slag met het thema 'Ik zorg voor Jou'.

Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn engelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pasen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.
Jezus laat ons ook zien hoe we voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten. Door iemand eten te geven. Of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Waar gaan we voor sparen?
Net als andere jaren gaan we ook dit jaar in de veertigdagentijd sparen voor een goed doel. Dit jaar gaan we sparen voor kinderen in Mali. Kinderen in Mali gaan vaak niet naar school. Daar zijn allerlei redenen voor: de school is te ver weg, er zijn geen goede scholen, veel ouders hebben hun kinderen nodig bij het werk op het platteland of de kinderen werken in goudmijnen. Honderdduizenden kinderen lopen zo al jong een achterstand op, omdat ze niet leren lezen en schrijven.

Kindernevendienst in de veertigdagentijd2018 Mozaek 1

Het doel is dat deze kinderen hun achterstand inhalen en naar school gaan. De organisaties die helpen om dat te bereiken, leren ouders hoe belangrijk het is dat hun kinderen naar school gaan. Ook worden de scholen geholpen beter onderwijs te geven. Jongeren van 12 tot 15 jaar die nooit naar school zijn geweest worden gekoppeld aan een ‘meester’ om een vak te leren. Ook de regering in Mali wordt bij dit project betrokken, zodat iedereen kan meehelpen dat kinderarbeid stopt en dat kinderen weer naar school kunnen.

Kindernevendienst in de veertigdagentijd2018 Mozaek 2

Hoe gaan we sparen?
Net als altijd kun je thuis sparen door het doen van klusjes. Het gespaarde geld kun je elke zondag meenemen naar de kerk. Daarnaast hebben we de 'zondag klusjesdag': de kinderen die er zijn helpen voor en na de dienst met karweitjes in de kerk: zoals liturgieën uitdelen, helpen bij de koffiegroep en bloemengroep, spullen klaarzetten voor de wereldwinkel… Misschien hebben de kinderen zelf wel een goed idee? We vragen de gemeenteleden om dit te sponsoren met een klein bedrag in de spaarpot op de koffiebar.

Wat doen we nog meer?
Daarnaast gaan we tijdens de kindernevendienst kaarten sturen naar mensen die zorg nodig hebben. We maken een aantal grote kaarten die we als Paasgroet versturen naar Bartimeus, Van der Hoevenkliniek, Tuindorp Oost, AZC/de Vrolijkheid. Op deze manier hopen we een klein beetje bij te dragen aan het Zorgen voor elkaar!

Tot ziens bij de kindernevendienst!

Op 18 februari begint de Veertigdagentijd. In de kindernevendienst gaan we aan de slag met het thema ´Ik zorg voor Jou`.

Waar gaan we voor sparen?

Hoe gaan we sparen?

Net als altijd kun je thuis sparen door het doen van klusjes. Het gespaarde geld kun je elke zondag meenemen naar de kerk. Daarnaast hebben we de ‘zondag klusjesdag’: de kinderen die er zijn helpen voor en na de dienst met karweitjes in de kerk: zoals liturgieën uitdelen, helpen bij de koffiegroep en bloemengroep, spullen klaarzetten voor de wereldwinkel….misschien hebben de kinderen zelf wel een goed idee? We vragen de gemeenteleden om dit te sponsoren met een klein bedrag in de spaarpot op de koffiebar.

Wat doen we nog meer?

Tot ziens bij de kindernevendienst!