Training omgaan met dementie voor vrijwilligers

Op dinsdag 2 oktober 2018 is er van half 2 tot 4 uur een training ‘GOED omgaan met dementie’ in de huiskamer van de Wilhelminakerk, Hobbemastraat 41, op de hoek met de Ruisdaelstraat.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die mensen met dementie tegenkomen in hun vrijwilligerswerk. Dat kunnen vrijwilligers zijn bij inloopactiviteiten of mensen die in een huisbezoek mensen met dementie ontmoeten. Deelname aan de training is gratis.

Wat leer je er?
In deze interactieve training leer je meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Vervolgens ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw denkt haar overleden man te zien? En hoe zou jij reageren als een meneer tien keer op een middag hetzelfde verhaal vertelt? In deze training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

Door wie?
De training wordt georganiseerd vanuit de PGU en leden van alle Utrechtse kerken kunnen meedoen. De training wordt inhoudelijk gegeven door Samen dementievriendelijk.
Meer info is te vinden op samendementievriendelijk.nl

Opgeven
Er is ruimte voor 20 deelnemers. Opgeven is daarom nodig en kan tot vrijdag 14 september bij Marian van Giezen via marianvangiezen@online.nl of 06 184 199 92. Je kunt dan (eventueel) situaties benoemen in de omgang met mensen met dementie die jij graag besproken zou willen zien. Wij geven dat dan door aan de trainer.

We hopen jou te zien op 2 oktober!
Vriendelijke groeten,
Marian van Giezen en Irene Stok