Exposities

Een zoektocht naar de essentie van het leven

Als een zoektocht naar de essentie van het leven, zo typeert beeldend kunstenaar Maria Scherf haar eigen werk. Van zondag 16 september tot eind november exposeert zij twee van haar projecten in de Tuindorpkerk: ‘Windstilte van de ziel’ en ‘Gelaat’.

Lees meer...

Bidden en Beelden – Het universum van Arthur Prins

De serie ‘Bidprints’ van Arthur Prins doet denken aan bladzijden uit een Middeleeuws getijdenboek. Tekst en beeld, samen op één blad. In Middeleeuwse getijdenboeken staan gebeden voor dagelijks gebruik en feestdagen naast miniaturen van Bijbelse verhalen of taferelen uit het dagelijkse leven, vaak versierd met randdecoraties. Hoe rijk versierd en kostbaar ook uitgevoerd, ze hadden in de eerste plaats een praktische bedoeling: als hulp bij het bidden van de dagelijkse gebeden.

Lees meer...

Elk mens draagt zijn kruis – Expositie Cobi van Baars

Van 18 februari tot 2 april hangt de Via Dolorosa van Cobi van Baars in de Tuindorpkerk. Haar werk is te zien elke zondag na de kerkdienst tot 12.00 uur. Op zondag 11 maart om 17.00 uur wordt er een vesper gehouden waarin deze staties centraal staan.

Lees meer...

Iraanse kunstenaar licht kleurrijke altaren van troost toe op 14 januari 2018

Sinds 3 december vorig jaar en nog tot 11 februari is in de kerk het werk te zien van de Nederlands-Iraanse kunstenaar Nosrat Mansouri Gilani.

Lees meer...

Altaren van troost

In de kerk is van 3 december tot 11 februari het werk te zien van de Nederlands-Iraanse kunstenaar Nosrat Mansouri Gilani. Hij is in 1992 Iran ontvlucht, kwam in Amsterdam terecht, studeerde in 1999 af aan de Rietveld Academie en werkt als kunstenaar en kunstdocent in de hoofdstad.

Lees meer...