Iraanse kunstenaar licht kleurrijke altaren van troost toe op 14 januari 2018

Sinds 3 december vorig jaar en nog tot 11 februari is in de kerk het werk te zien van de Nederlands-Iraanse kunstenaar Nosrat Mansouri Gilani.

Hij is in 1992 Iran ontvlucht, kwam in Amsterdam terecht, studeerde in 1999 af aan de Rietveld Academie en werkt als kunstenaar en kunstdocent in de hoofdstad.

In Iran is het altaar de plek waar je naartoe gaat als er geen oplossingen meer zijn. Een eindpunt. Een wonder dat uitkomst moet bieden. De belichaming van hoop. Elk altaar is een monument. Om mensen en dingen te redden uit de vergetelheid. Het eerste altaar dat de kunstenaar maakte in Nederland was een altaar voor de bootvluchtelingen. Zijn materiaal was blik. Voor hem is blik het symbool van de onschuld. Ook de altaren die in de Tuindorpkerk hangen zijn van blik gemaakt. Raamwerken vol kleurrijke elementen uit de natuur.

Op zondag 14 januari gaat de kunstenaar in de kindernevendienst met de oudste groep kinderen aan de slag. U kunt om 11.45 uur met de kunstenaar langs de werken lopen, hem vragen stellen en luisteren naar zijn verhalen. De kunst is ook te koop. In de kerk ligt rechts (pianokant) een prijslijst en u kunt u aan iemand van de Kunst- en interieurcommissie Tuindorpkerk (KIT) doorgeven in welke werken u geïnteresseerd bent..

TK kunst vogels in kooi

(in de kerk hangt een werk dat hier op lijkt)
Namens de KIT: Richard Kemper