Duurzaamheid

Vrijwilligers gezocht voor Festival Duurzame Week Utrecht

Stichting Duurzame Week organiseert in Utrecht van 20 t/ 27 oktober tijdens de herfstvakantie voor de derde keer op rij de Duurzame Week. Deze week is het grootste festival op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Op het Neude verrijzen dan een enorme glazen kas en een tiental tiny houses.

Lees meer...

Groene Dilemma's

Daar sta je dan naast elkaar: de een doet een mededeling over de leesclub van de Groene Kerk waarin we gaan lezen en praten over de verborgen (milieu)impact van alles wat wij gebruiken in het leven (eten/drinken, spullen, vervoer, huis) en de ander die een mededeling doet over de lentebarbecue die aanstaande is en waar je je medegemeenteleden op een ongedwongen manier kunt ontmoeten.

Lees meer...

Nieuws van het groene front

Heeft u de nieuwe LED verlichting in de kerkzaal al gezien? Mooi is het geworden hè? Als u dit leest is hoogstwaarschijnlijk ook de verlichting van de tentoonstellingsruimte aan de zijpaden ook vervangen door LED (of zal dit op korte termijn gebeuren). En u heeft daar ook aan bijgedragen door certificaten te kopen. Waarvoor onze hartelijke dank!

Lees meer...

Leesclub Groene Kerk

Je ziet het overal om je heen: leesclubjes. Op het menu staat dan meestal een recente roman en daar spreek je dan met elkaar over. Wat doet het boek met je? Wat spreekt je aan? Wat ontroert? Wat irriteert? Wij van Groene Kerk willen ook wel eens met een leesclubje aan de slag.

Lees meer...

Doel sponsoractie ruim gehaald

De sponsoractie om een start te maken met de omschakeling naar LED-verlichting in de Tuindorpkerk is geslaagd. U kocht met elkaar 75 sponsorcertificaten. Het doel was om 35.000 lumen te sponsoren. In totaal hebt u voor 39.000 lumen gesponsord. De netto opbrengst is € 3825,00. Een geweldige bedrag! Dank u wel.

Lees meer...