Over de (kerk)tuin en de Wijkactie

De Groene Kerk gaat niet alleen over energiebesparing en de inkoop van de koffie, maar ook

over het verduurzamen van de leefomgeving van het kerkgebouw. De Tuindorpkerk is in het bezit van een tuin en staat in een redelijk groene omgeving.

Tijdens de Groene Kerkdienst hebben de kinderen van de kindernevendienst al hun best gedaan om de omgeving een stukje schoner te maken en zaterdagmiddag 13 juni zal Johan Jansze met wat andere plantenfreaks de kerktuin onder handen nemen door de boel te snoeien. Daar zijn we als Groene Kerk commissie heel blij mee!

Ook uw eigen tuin kunt u natuurlijk verduurzamen, door deze zo vriendelijk mogelijk te maken voor insecten en vogels en misschien zelfs wel egels. Voor tips hierover, zie http://www.tuinieren.nl/a/ontwerp-je-eigen-tuin/duurzame-tuin . Iedereen heeft ongetwijfeld in de krant gelezen dat het slecht gaat met de bijen. Bestrijdingsmiddelen lijken de grote boosdoener. Greenpeace geeft tips over wat je kunt doen om te helpen de bijen te redden op http://www.greenpeace.nl/actie/bijen-redden-doe-je-zo/ .

Tot slot heeft u onlangs een brief gekregen van de kerkrentmeester over de Wijkactie 2015. Deze actie is deze keer bestemd voor energiebesparende maatregelen in de Tuindorpkerk. Deze actie bevelen we natuurlijk van harte aan! In een volgend bericht zullen we iets meer toelichten over wat de precieze plannen zijn.

Met groene groet!

Annette, Kees, Robert