Klimaatloop

een klein stukje door Utrecht of helemaal naar Parijs

Van 30 november t/m 11 december wordt de VN-klimaattop in Parijs gehouden. Dan worden er nieuwe afspraken gemaakt, als vervolg op de afspraken van Kyoto (Japan).
Het zal gaan over:

- het snel verminderen van de CO2 uitstoot

- hoe de weerbaarheid tegen klimaatverandering te vergroten

- de financiering van de kosten door rijke landen voor arme landen.

Kerken uit heel Europa staan voor een rechtvaardig en effectief klimaatverdrag. Daarom organiseren zij voorafgaand aan Parijs een klimaatloop. In etappen komt men uit alle windstreken te voet naar Parijs. Je zou het een pelgrimage kunnen noemen, want één betekenis van het woord pelgrimage is: wegtrekken uit het bekende en de moed tonen het onbekende te betreden.

U kunt meedoen aan deze pelgrimage, deze klimaatloop. U kunt de tocht helemaal lopen, of het dichter bij huis houden en één etappe meelopen. Bijvoorbeeld zaterdag 31 oktober van Ede naar Wageningen of zondag 1 november van Wageningen naar Oosterbeek of van Elst naar Oosterbeek.

U kunt het ook nòg dichter bij huis houden, want op zaterdag 24 oktober is er een landelijke manifestatie in Utrecht. U begint in de Domkerk. In de loop van de dag trekt u van de Domkerk naar de Pieterskerk, de Sint-Catherinakathedraal en de Sint-Gertrudiskathedraal. U eindigt in de Jacobikerk.

Onderweg is er van alles te doen: vieringen, gesprekken over het thema, uitleg over de Encycliek Laudato Si, en nog veel meer.

Meer weten? Kijk op www.klimaatloop.nl