Doel sponsoractie ruim gehaald

De sponsoractie om een start te maken met de omschakeling naar LED-verlichting in de Tuindorpkerk is geslaagd. U kocht met elkaar 75 sponsorcertificaten. Het doel was om 35.000 lumen te sponsoren. In totaal hebt u voor 39.000 lumen gesponsord. De netto opbrengst is € 3825,00. Een geweldige bedrag! Dank u wel.

De sponsoractie maakt deel uit van het Groen Licht project van de Tuindorpkerk met als doel om in en rond ons gebouw duurzame LED-verlichting aan te brengen. Met LED-verlichting kan het stroomverbruik met 80 à 90 % teruggebracht worden. Het eerste, grote deelproject is LED-verlichting in de kerkzaal, de galerijen naast de kerkzaal en de buitenverlichting. In totaal gaat het om 35.000 lumen aan LED-verlichting.

Dat vraagt om een behoorlijke investering. Het gaat niet alleen om nieuwe lampen, maar ook om nieuwe armaturen (behalve de spotjes in de galerijen), nieuwe bedrading en aangepaste schakelapparatuur. Een deel van het geld komt uit reguliere fondsen (onderhoudspot), maar om het eerste deel van de overstap naar LED-verlichting versneld te kunnen maken, konden we niet zonder uw sponsorhulp.

En wat doen we met de 4000 lumen die we extra opgehaald hebben?
Daar gaan we al een eerste vervolgstap(je) mee maken: LED-verlichting boven het balkon.

Binnenkort komt er meer informatie over de uitvoering van het project. Als u vragen hebt, neem dan gerust contact op met één van de kerkrentmeesters, een lid van de commissie Kunst en Interieur of een lid van de werkgroep Groene Kerk. U vindt hun namen en adressen in de Wie? Wat? Waar? Maar de werkgroep Groene Kerk staat daar (nog) niet in vermeld. Bel of mail dan even met ondergetekende.

TIP: Wanneer u thuis alle ouderwetse gloeilampen vervangt door LED-lampen, loont dat al heel snel. Doen dus! Voor spaarlampen geldt: laten zitten, maar vervang ze door LED-lampen als ze stuk zijn. Koop geen nieuwe spaarlampen meer.

Robert Quast
M cogijquast@gmail.com