Is de aarde ons bezit?

Is de aarde ons bezit? Voor David was het duidelijk. Hij zegt in Psalm 24: “Van de Heer is de aarde en alles wat er leeft, van hem is de wereld en ieder die er woont”. Wij van de commissie Groene Kerk sluiten daarbij aan. De aarde is niet van ons. Wij hebben hem slechts in bruikleen. En met iets wat niet van jou is, ga je zorgvuldig om. Logisch dat je in de Tuindorpkerk vieringen kunt meemaken met speciale aandacht hiervoor.

We zijn ook praktisch bezig door te door te letten op ons eigen energiegebruik (de verwarming wat lager, omschakeling naar LED-verlichting) of door Fair Trade producten te verkopen.

En we gaan met elkaar in gesprek. Wat is jouw voetafdruk? Hoe ga jij daar mee om?

Afgelopen jaar deden we dat aan de hand van het boekje genieten van genoeg van martine vonk, dat op een blijmoedige en inspirerende manier geloof en zuinig met de aarde omgaan met elkaar verbindt. We lazen ook de verborgen impact van babette porcelein. Dat boek is eerder confronterend; houdt ons een spiegel voor.

Komend seizoen gaan wij daar mee door. Let op de aankondigingen.

Nu al nieuwsgierig naar de boeken? Je kunt een exemplaar lenen via één van de drie leden van de commissie Groene Kerk.

Annette Kerkstra, 030-2447397

Kees Kwant, 030-2717869

Robert Quast , 030-2720371

Groene Kerk is een snelgroeiend platform van inmiddels 200 kerken (en moskeeën) die aandacht vragen voor hoe wij met de aarde omgaan en elkaar daarbij willen stimuleren en inspireren. Voorwaarde voor het lidmaatschap van het platform is dat je als geloofsgemeenschap elk jaar een stap voorwaarts zet op weg naar een duurzamere aarde.

www.groenekerken.nl