28 november, Groen Doen

November staat in de Tuindorpkerk in het teken van duurzaamheid (elders in de Mozaïek meer hierover).

De diensten gaan dieper in op verschillende aspecten, zoals voedsel, wonen, klimaat en planten en dieren. Door de week zijn er allerlei activiteiten, waaronder een avond georganiseerd door de commissie Groene Kerk, samen met Bas van den Berg. We willen op die avond voortborduren op een eerdere Groene Kerkdienst en de activiteiten rond het lezen van twee boeken (van Babette Porcelijn en Martine Vonk) én de activiteiten op het kampeerweekend: hoe kunnen we elkaar bemoedigen en steunen bij onze zorg voor de aarde. Het wordt steeds lastiger om nog positief te blijven: de alarmerende rapporten en berichten vliegen je om de oren. Anderzijds staat het thema duurzaamheid steeds meer in de belangstelling en is 'groen doen' steeds hipper. Maar ja, je blijft voor lastige keuzes staan en nieuwe gewoontes aanleren is best lastig. De avond op 28 november staat in het teken van de vraag hoe we elkaar daarin kunnen stimuleren en ondersteunen. Wie weet wat voor mooie initiatieven daaruit voortkomen! U bent in ieder geval van harte welkom. U kunt zich aanmelden bij Annette Kerkstra. Of bij een van de andere commissieleden uiteraard.

Annette Kerkstra

Kees Kwant