Protestantse Commissie voor ouderen – Nieuwe Kerk/Tuindorpkerk

Wanneer mag je met pensioen?

We meten ons niet aan Koningin Elisabeth en haar man Prins Philip natuurlijk. Maar naar 'onze' maatstaven zijn zij toch de stille krachten die na jarenlange trouwe dienst in de kerk een mooi en welverdiend afscheid verdienen:

de dames

Annie Luymes, Willemien v.d. Vlist en Leny van Elteren.

Ze zijn begonnen toen Henk Huyser en Piet Warners voorgingen in de Tuindorpkerk resp. Willem de Zwijgerkerk (nu Pauluskerk)/Nieuwe Kerk, met wat toen de Hervormde Vrouwendienst heette. Gelukkig waren ook gereformeerde vrouwen snel welkom en werd het de Protestantse Commissie voor Ouderen in de Nieuwe Kerk en Tuindorpkerk. Willemien en Leny zijn ook jarenlang ouderling en diaken geweest, maar gingen toen die taak stopte gewoon door met het andere werk dat wachtte: gespreksgroepen, maandelijkse maaltijden voor eenzame ouderen, jaarlijkse catechesedagen, speciale vieringen voor ouderen rond Pasen en Kerst met maaltijd na afloop en niet te vergeten: de wijkreisjes. Annie heeft met name zich daar jarenlang voor ingezet, met hulp van haar echtgenoot Johan Luymes (oud-penningmeester van de diakonie). De dagtochten die 2 keer per jaar worden gehouden, trekken nog altijd een bus vol ouderen in onze wijk.

Annie, Willemien en Leny stoppen en nu echt, om gezondheidsredenen. Mag je ook als je ver in de 80 of zelfs boven de 90 bent 😊 !

We hebben dan ook met een feestelijk etentje bij de Chinees deze zomer afscheid genomen.

Zij verdienen zeker de loftrompet!

Er zijn nu nog maar een paar dames over van de PCvO: Nel Bosch (voorzitter), Hylkje Volberda en Mieke Krom, allen betrokken bij de Nieuwe Kerk, allen ook op leeftijd. Gelukkig krijgen we (vooralsnog) hulp van vrijwilligers bij het organiseren van de maaltijden.

Maar hoe lang het mooie werk dat zoveel jaren gedaan is, door kan gaan, weten we niet.

Dit is dus ook een meer dan zachte hint voor betrokken kerkleden van Nieuwe Kerk en Tuindorpkerk om zich voor enkele simpele klussen aan te melden: 2 keer per jaar het (mede) organiseren van een wijkreisje, het mede organiseren van een Paas- en Kerstviering 2 keer per jaar. We beloven het volgende:

- het is geen klus die dagenlang werk vergt, hooguit 1 of 2 keer vergaderen en verder praktisch werk

- de ouderen in de wijk zijn je heel dankbaar

- het hoeft geen 40 jaar te duren.

Willemien, Leny en Annie: bedankt voor alles wat jullie zo trouw zoveel jaren hebben gedaan!

Mariëtte Goudzwaard, secretaris PCvO.