De vernieuwing van het interieur van de kerk is af. Hoewel...

....wanneer is af af? En is af een waardeoordeel of een constatering van een situatie? De Voorhof is uitgebreid, vernieuwd en deze verbouwing is afgerond met het installeren van de glaspanelen, waarop het kunstwerk Kracht en beweging van Maria Prins is geprojecteerd.

Architectuur

Het licht dat door de glazen pui de kerk instroomt, moet doorgaan tot het liturgisch centrum, was de idee van de architect. Daarom mocht de Voorhof ook niet afgesloten worden met lamellen, maar werd er gezocht naar een transparante afscheiding. De kleuren van het glas in lood in de kerkramen, moesten terug te vinden zijn. Dat is een lange zoektocht geweest. De interieurcommissie had een prachtige glazen wand gezien in een glasfabriek en wilde dat idee uitwerken voor de Tuindorpkerk. Uiteindelijk werd gekozen voor een schilderij van Maria Prins. Dit schilderij werd gefotografeerd en op folie geprojecteerd en geplaatst tussen twee glaslagen. Ook met de kleurkeuze van de vloerbedekking in de kerkzaal en de Voorhof werd rekening gehouden met het kleurenpalet van de kerkramen. Door de verbouwing komt de mooie vorm van het balkon weer tot zijn recht. In de consistoriekamer staat een tafel van perenhout. Deze houtsoort komt terug in de pilaartafels. In het ontwerp van de architect is er sprake van nieuw meubilair in en rondom de Voorhof, maar de realisatie daarvan stellen we om budgettaire redenen nog even uit. De kapstokken staan nu verdekt opgesteld achter twee kasten, waardoor alles er ordelijker uit ziet. Veel mensen hebben hard gewerkt aan deze renovatie. Voor de interieurcommissie zit deze grote klus er nu grotendeels op, waardoor er weer energie vrijkomt voor bijvoorbeeld exposities in de kerk.

Kunst in de kerk

In de galerijen van de kerkzaal hangt kunst (schilderijen, foto's, sculpturen, etc) die een paar keer per jaar wisselt. Vaak is het kunst van kunstenaars van 'buiten', maar soms hangt er ook kunst gemaakt door leden van de Tuindorpkerk-gemeente.