Gastvrijheid

De Tuindorpkerk profileert zich graag als een gastvrije gemeente. Hoe wordt daar vorm aan gegeven? Veel gemeenteleden zijn daar actief in. Wie moeilijk ter been is wordt gehaald.

Bij het betreden van de kerkzaal wordt de orde van dienst aan de bezoekers uitgedeeld. Na afloop van de dienst bestaat de mogelijkheid om zich te melden als nieuwkomer bij een lid van de welkomscommissie. Dan worden verdere contacten gelegd. Bij het pastoraal meldpunt is altijd wat te doen. Het laatste lief en leed binnen de gemeente wordt zo goed mogelijk bijgehouden en ook d.m.v. een prikbord weergegeven. De koffiegroep zorgt elke zondag voor een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. De predikant is na afloop van de dienst bereikbaar om nog wat na te praten over de dienst of om andere informatie te verstrekken. Ondertussen zijn de vrijwilligers van de bloemengroep bezig om twee boeketten samen te stellen uit de bloemen die tijdens de dienst op het liturgisch centrum stonden. Daarna gaan weer anderen op pad om deze bloemen te bezorgen bij gemeenteleden die even een opsteker nodig hebben of een groet uit de gemeente krijgen.

Een onvolledige opsomming van wat er elke zondagochtend in de Tuindorp-gemeente gebeurt. Wat er wekelijks aan pastoraal werk verzet wordt blijft dan nog maar even buiten beschouwing. De Tuindorpkerk probeert een gastvrije gemeente te zijn.