• header_03_new.jpg
  • Header_02_new.jpg
  • header_01.png

De vijf van Theo Verburg

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Theo moet zichzelf wel een beetje in acht nemen, want hij behoort tot een risicogroep. Hij loopt niet meer kans op een coronabesmetting, maar als dat gebeurt, is de kans reëel dat hij er meer last van heeft dan een ander. Dat weet je natuurlijk niet van tevoren en het gaat allemaal nog heel goed, dus hij gaat moedig verder, maar hij gebruikt wel zijn verstand.

Plezier
Dat betekent geen bezoek aan huis, maar ik drink graag wel een kopje koffie bij De Gaard en maak een wandeling door de wijk. Een tip die ik van iemand kreeg en waar ik erg blij mee ben is om regelmatig contact te hebben, maar dan met een klein groepje mensen, dus niet steeds anderen. Uiteraard altijd een op een. De banken bij De Gaard lenen zich uitstekend voor een afspraak en koffie is dus in de buurt.
Fietsen doe ik graag, maar dan op rustige momenten en ook moet er niet te veel wind staan: dat grote lijf van mij vangt alles op. Maar een rondje langs het Noorderpark en de kant op van Zeist is erg prettig.
Dat ik de vieringen via de computer op mijn eigen tijd kan volgen, komt me ook wel goed uit.

Gemis
Dat wordt een hele lijst, hoor. Ik ga graag op stap met de trein, om andere plaatsen te bezoeken, voor museum of om ergens te wandelen. Dat zit er nu niet in. Ik reis altijd met de trein, ik ben alleenstaand en heb geen auto, dus mijn geplande reis naar Zwitserland dit jaar gaat niet door. Ik ga graag naar Noorwegen en naar Zwitserland. In Zwitserland heb je alles. Meren, stadjes, bergen en je hebt er een prachtig spoorwegennet. Maar op het ogenblik kun je zelfs niet de stad in om even op een terras te zitten. En wat dacht je van die prachtige wielerklassiekers die je altijd op tv kon volgen en die niet doorgaan? Parijs – Roubaix, Milaan – San Remo, de Giro. Ja, daar keek ik altijd met plezier naar. Ik ben toch al niet zo gewend om de hele dag thuis te zitten. Nu moet dat wel, maar nu mis ik ook nog een heleboel mooie televisie-uren.
De Tuindorpkerk mis ik ook. Gelukkig kom ik op straat deze en gene tegen, maar het praatje bij de koffie na de dienst mis ik heel erg. Meer dan de diensten, want zoals ik al zei, die kunnen we toch wel volgen.

Vooruitzicht
Ik zie het allemaal nogal somber. Bij alle versoepelende maatregelen lopen mensen met een risico achteraan. Die moeten meer dan anderen zichzelf in acht nemen en misschien moeten zij wel wachten tot er een vaccin gevonden is. Het openbaar vervoer biedt waarschijnlijk weinig uitkomst voorlopig, met die anderhalvemetermaatrel en al die mensen die weer van en naar hun werk moeten.
Natuurlijk zal het allemaal beter worden, maar wanneer?
Als ik alsnog naar het buitenland zou kunnen, dit jaar, dan nog zou ik dat niet doen. Je moet er toch niet aan denken om in Duitsland in quarantaine te zitten. Nee, en ook niet in Zwitserland, maar een weekje Drenthe, na de drukte van de schoolvakanties, misschien zit dat er wel in.

Aangesproken
Ik geniet van de krant. Dat is het AD, want ik lees graag over sport en over Utrecht. Ik ben er geboren en getogen.
Mijn favoriete muziek is die uit de jaren zestig en zeventig. Voorkeur voor een bepaalde stijl heb ik niet, maar wel voor een groep. Dat is Toto; hun muziek steekt er met kop en schouders bovenuit.

Tip
Laat mensen vooral letten op wat er positief is in de coronatijden. Hopelijk houden ze dat vast. Misschien stuur je nu wat vaker een kaartje naar iemand dan anders. Blijf dat dan doen. Ik zelf hoop dat de contacten in het kleine groepje van blijven. Laten we maar niet in onze oude patronen vervallen.
En ja, vergeet de kleine middenstanders niet. Haal je spullen niet alleen maar bij de super, maar ga naar de bakker, de slager, koop je bloemen bij Karel. Zelf bestel ik een paar keer per week een maaltijd bij een restaurant, bijv. bij De Helden. We moeten de kleintjes niet failliet laten gaan.

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha