• header_01.png
  • Header_02_new.jpg
  • header_03_new.jpg

De vijf van Krijn Peet

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Toevallig zit het Krijn nu even niet mee. Mag hij eindelijk weer naar school, krijgt hij griep, een lichte griep gelukkig, geen corona. Het gaat eigenlijk heel goed met hem, al moet hij er nog wel aan wennen dat hij sinds deze week geen tien meer, maar elf jaar is. Dat is nieuw voor hem. De naam Krijn komt in zijn familie veel voor, hij is afgeleid van Querinus, wat lansdrager betekent. Nu wil het toeval dat in de familie ook de naam Gerard veel voorkomt en dat betekent toevallig lans- of speervechter. Voor Krijn hoeven we niet bang te zijn.

Plezier
Het is natuurlijk wel een beetje jammer dat mijn verjaardag wat anders liep, maar het was ook wel weer leuk dat er de hele dag mensen langs kwamen. En met mijn vrienden heb ik gewoon kunnen spelen. Je hoeft er alleen maar op te letten dat je niet te dicht bij grote mensen komt. Dat lukte meestal wel en we hebben sushi gegeten. Dat was lekker.
Ik heb op het ogenblik veel plezier in trampoline springen. We hebben een trampoline bij mijn moeders, maar mijn zus en ik krijgen er voor onze verjaardagen straks ook eentje bij onze vaders. Verder puzzel ik graag met Rubik’s Cubes. Ik heb er nu ook eentje van zes bij zes en een van zeven bij zeven gekregen. [Ja, hier staat 6 x 6 en 7 x 7; de redacteur is er beduusd van.]
Of ik het ook tegelijk kan, springen en een kubus oplossen? Vier bij vier is me gelukt!

Gemis
Ik heb het erg gemist dat ik niet zomaar afspraken kon maken met vrienden de afgelopen tijd en je kunt ineens ook niet meer zomaar overal naar toe. En ─ maar dat is geen missen ─ je moet overal zo op letten. Ik probeerde me echt aan de regels te houden, maar veel mensen trekken zich nergens iets van aan en dat vond ik irritant, maar ja, dat miste ik dus ook niet.

Vooruitzicht
Ik zal blij zijn als de coronatijd helemaal voorbij is, daar kijk ik naar uit, maar dat zeggen andere mensen natuurlijk ook. Zelf kijk ik erg uit naar de verjaardag met mijn zus en dan daarna een zomervakantie zonder corona. Tja, meestal gaan we naar Engeland of een ander koud land, maar dit jaar zouden we naar een warm land gaan. Dat gaat nu niet door. Ik weet nog niet wat we gaan doen.

Aangesproken
Ik heb de afgelopen weken mope.io herontdekt. Dat is een oud computerspel. Mope.io, zei ik. Em, o, pee, ee, dan een punt en dan ie en oo. Verder kijk ik graag naar youtubefilmpjes. Nee, ik heb geen voorkeur voor iets. We doen ook veel spelletjes met elkaar, aan tafel.
En ik ben heel veel gaan tekenen. We hebben al een serie spelkaarten van mijn tekeningen gemaakt en ze hangen ook overal in huis. Ik teken een poppetje en dat ben ik dan zelf. Een beetje cartoonachtig. En dat poppetje teken ik dan in allerlei situaties. Bijvoorbeeld op mijn verjaardag, op een stepje, achter de drums. Skateboarden doe ik niet meer zoveel, maar ik vind het wel leuk. Nu heb ik mezelf ook op een skateboard getekend. Daarbij heb ik een foto gebruikt. Eerst maak ik een opzetje op een a4’tje. Dat doe ik met potlood en daarna vul ik de tekening in met stabilostiften. Soms gebruik ik tot besluit nog een fineliner om dingen te accentueren. Die van mezelf achter het drumstel vind ik eigenlijk wel het mooist.

Tip
Als je alleen bent, zou ik regelmatig een wandelingetje gaan maken. Zo kom je nog eens mensen tegen voor een praatje. Dat lijkt me wel gezellig.
Maar als je niet alleen bent, zou ik niet de hele dag met anderen op een kluitje gaan zitten. Daar word je alleen maar chagrijnig van. Dan kun je maar beter wat voor jezelf gaan doen, bijvoorbeeld op je eigen kamertje.
Ik beloof dat ik zal blijven tekenen.

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha