• header_03_new.jpg
  • Header_02_new.jpg
  • header_01.png

Gedachtenis dhr. Van der Ploeg

Zondagmorgen 10 mei overleed thuis Johann Hermanus – Jan – van der Ploeg. Hij werd 75 jaar. Acht jaar geleden kregen hij en zijn vrouw Diny te horen dat Jan leed aan de ziekte van Kahler. In januari vertelden de artsen dat ze wilden stoppen met de behandeling, omdat de ziekte niet langer te bestrijden was. Het was een vreselijk bericht. Jan zou nu zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen moeten loslaten. Hij zou er straks niet meer zijn. Toch wilde hij deze donkere realiteit onder ogen zien en zelf nog zo veel als hij kon, de dingen voor Diny regelen en afronden. Ook dacht hij mee over de afscheidsdienst.

Omdat Jan jarenlang bij de bibliotheek in onze stad gewerkt heeft, wilde hij graag zien, hoe de nieuwe Bibliotheek Neude geworden was. Een paar weken geleden kreeg hij een uitgebreide, persoonlijke rondleiding, waar hij erg van genoten had. Voordat zijn conditie verslechterde, heeft hij ook nog met veel inzet meegeholpen om de bijzalen van de Tuindorpkerk op te knappen.
Het geloof in God was voor Jan niet vanzelfsprekend. Hij had zijn vragen. Wat hem kracht gaf, wanneer hij het moeilijk had, was het gebed. Daarin concentreerde zich zijn geloof. We lazen daarom het verhaal van Petrus die in de golven wegzinkt en roept: “Heer, redt mij.” (Matteüs 14: 30). Terwijl hij dit roept, wordt hij vastgegrepen door de hand van Jezus die over het water naar hem is toegelopen. In de gezamenlijke gebeden, maar vooral in zijn persoonlijke gebeden kon hij soms ervaren dat hij op zijn moeilijke weg gesteund werd. Niet dat zijn twijfel weggebeden kon worden en zijn geloof vast en zeker werd. Maar even werd zijn twijfel begrensd door het open land van het gebed. “Uit de diepte van de put, roep ik Uw Naam, Heer. U hoort mijn stem.” (Klaagliederen 3, 55 en 56a). Dat in de rouw om het heengaan van Jan de God die onze stem hoort, met Diny, de kinderen en kleinkinderen zal zijn.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden koffie op 17 januari

aanmelden voor koffie op 17 januari, kan hier

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha