• header_03_new.jpg
  • header_01.png
  • Header_02_new.jpg

De vijf van Bernadette van den Ingh

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Bernadette schrikt van de stad, maar gaat graag naar buiten om er mooie wolkenluchten te zien en om de dag te plukken.

Plezier
We mogen van geluk spreken dat we de regentijd net achter de rug hadden, toen het virus kwam. We kunnen nu tenminste naar buiten. Ik houd ervan om lekker in de zon te zitten, maar geniet juist ook van wandelingetjes, voor zover dat kan. Ik houd van de vlakte van het Utrechtse landschap. En als je die wolkenluchten ziet boven het Noorderpark, prachtig is dat. En ook hoe die luchten zich spiegelen in het water.

Gemis
Ik mis de mogelijkheid om te ontmoeten. We zijn wel druk met contacten, maar het is allemaal wat moeizamer geworden. Door de situatie raken we onze onbevangenheid kwijt. Zaterdag ging ik even naar de stad. Daar is ook voor wandelaars op allerlei plekken eenrichtingsverkeer gekomen, maar intussen zijn er veel mensen die dat aan hun laars lappen. En of je je nu wel iets aantrekt van maatregelen of niet, vanzelfsprekend is het allemaal niet meer. Je kunt de stad dus maar beter mijden.
In maart waren Wibo en ik vijftig jaar getrouwd. We zijn ooit samen getrouwd en we hebben dat nu ook samen gevierd, Wel zijn, keurig om de beurt, de kinderen langs geweest en het is een mooie dag geworden, maar we hadden het ons allemaal wel heeI anders voorgesteld.
Het is natuurlijk ook raar dat je zo moet omschakelen. Als je een beetje last hebt van griep, dan zette je tot voor kort je tanden even op elkaar en je zeurde er niet over, maar nu gaat het erom dat je geen gevaar bent voor anderen en anderen, zoals de kinderen en de kleinkinderen, willen juist niet een gevaar voor jou zijn. Ik voel me helemaal niet oud, maar als ik niet uitkijk ga ik het me nog voelen ook. Je doet nu zomaar iets verkeerd zonder dat het weet.

Vooruitzicht
Ik kijk er erg naar uit om weer naar de kerk te kunnen. Dat klinkt misschien wat vroom, maar het is ook om mensen te ontmoeten. Ik had bij wijze van spreken ook de film kunnen noemen. Niet omdat ik zo graag naar de bioscoop ga, maar gewoon omdat ik er naar uitzie om daar wel heen te kunnen als ik dat zou willen.
Intussen komen de kinderen regelmatig langs en dan drinken we thee, in de tuin. Dat kan.
Het valt me wel op dat mensen steeds losser met de maatregelen omgaan en zo raken we de controle een beetje kwijt. Dat is gevaarlijk, want we zijn hier voorlopig nog niet van af.

Aangesproken
Vraag me maar niet om een specifiek muziekstuk, want ik kan het je niet vertellen. We kunnen het beter omdraaien. Ik luister graag naar Radio 4 en daar laten ze vaak iets horen waarvan ik denk: daar was ik nou net aan toe. Een stuk op piano van Beethoven bijvoorbeeld.
Zonder zwaar te willen klinken, en denk ook niet dat ik met de dood bezig, maar stel dat ik over veertien dagen dood zou gaan, dan moet ik daar vooral geen vervelende veertien dagen van gemaakt hebben. Iemand die al heel oud was, al tachtig en daar ben ik nog lang niet aan toe, zei ooit eens: Als je tachtig wordt, moet je omkijken in verwondering en niet in boosheid om de dingen die je niet hebt gedaan.

Tip
Mijn tip sluit mooi aan bij wat ik zojuist zei: Pluk de dag.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden koffie op 17 januari

aanmelden voor koffie op 17 januari, kan hier

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha