• header_01.png
  • header_03_new.jpg
  • Header_02_new.jpg

De vijf van Marjan Jonkhoff

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Altijd gaan de bloemen van de kerk naar iemand. De bestemming wordt bepaald door Marjan Jonkhoff. Momenteel zit zij veel thuis. Zij werkt als docent Nederlands/notuleren/vergadertechniek bij de NCOI Opleidingen en daar vinden de lessen nu vrijwel uitsluitend online plaats, tot Marjans verdriet. Weer voor de klas staan zit er daar voorlopig nog niet in. Daar komt nog bij dat de studenten in deze periode stage lopen en daar heeft Marjan niet zoveel meer mee te maken. Komende vrijdag gaat ze een cursus notuleren geven, in Amsterdam, en daar heeft ze veel zin in. Op zaterdag zijn er onlinelessen. Zelf houdt zij daar niet zo van, maar gelukkig zijn de studenten er wel heel tevreden mee, vooral zij die in Groningen of Friesland wonen. Maar er gaat niets boven zelf voor de klas staan.

Plezier
Sinds twee weken kan ik weer naar de bioscoop en dat heb ik nu al een paar keer gedaan. Die bezoekjes heb ik wel gemist. Ik ben dol op films. Een speciale voorkeur heb ik niet. Geen geweld graag, daar hou ik niet van. Maar de omgeving van de bioscoop doet er ook toe. Thuis kijk ik dan nauwelijks naar een film.
Verder heb ik veel gewandeld, een paar keer per week. Dat doe ik nog steeds. Met Wil van Dijk wandel ik iedere week een keer, en met een andere vriendin en met een collega. Dat doen we gewoon in de buurt. Ik woon bij de singels en daar kun je prachtig wandelen en achter Hoograven heb je ook een heel mooi gebied. Ik geniet ervan om met mensen te praten en dat kan heel goed als je samen wandelt, ook als je rekening moet houden met die anderhalve meter. Het moet natuurlijk wel goed weer zijn, hè.

Gemis
Tot voor kort heb ik dus die bioscoop gemist, maar vooral mijn vader. Hij is bijna 90 en woont in Apeldoorn. Ik rijd geen auto, tegen de trein zie ik nog een beetje op. Mensen bieden me wel aan om me naar Apeldoorn te rijden, maar laat me nou maar niet van anderen afhankelijk zijn. En dan: ik wil hem vooral niets aandoen. Mijn vader is er trouwens ook heel voorzichtig in. Het zal nog wel even duren voor ik weer naar Apeldoorn kan, maar dat bezoek mis ik heel erg.

Vooruitzicht
Ik kijk erg uit naar een gewone wereld, waarin ik wel gewoon naar Apeldoorn kan. Of naar de kerk, al zul je me in de diensten in juli nog niet zien. Ik heb een broze gezondheid en daar moet ik nu eenmaal rekening mee houden.
Vandaag belde mijn leidinggevende. Die vertelde dat het helemaal niet vanzelf spreekt dat na augustus het nieuwe cursusjaar weer gewoon begint. Dat idee beangstigt me. Daar komt nog bij dat veel bedrijven omvallen, bedrijven die hun administratieve krachten naar onze opleiding sturen, dus er zijn veel minder aanmeldingen. Aan de andere kant zijn er veel meer mensen dan anders geslaagd en dat betekent een kleinere instroom en een grotere uitstroom.
Nogmaals: ik kijk erg uit naar een gewone wereld.
Intussen blijf ik dus genieten van het wandelen, een fietser ben ik niet, maar lopen doet me goed. Ik heb nu ook een stappenteller op mijn telefoon en die stimuleert me daarbij. Het zal wel kinderachtig zijn, maar toen ik pas op 9,5 kilometer had gelopen, dacht ik: als ik nu nog een extra blokje om loop, dan sta ik mooi op de tien.

Aangesproken
Als kind was ik veel ziek en dan zong mijn moeder voor me: ‘Als g’ in nood gezeten geen uitkomst ziet, leer dan nooit vergeten: God verlaat u niet.’ Ik ben niet zo’n liefhebber van de liederen van Johannes de Heer, maar dit lied heeft me altijd getroost. Was ik weer eens heel ziek en leek het er op dat het niet meer goed zou komen, dan was er dat lied. Ja, ik was een zorgenkind. Gezondheid is nu eenmaal niet vanzelfsprekend, niet bij mij tenminste.

Tip
Grote reizen zal ik niet maken, maar er staat veel tegenover. Ik geniet van mijn appartement, van de wandelingen langs de singel. Dat houd ik mezelf dan ook voor: wees blij met de dingen die je kan en kijk naar wat je allemaal hebt.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden Kerkdienst

Ivm Corona kun u zich Hier aanmelden voor 12 juli t/m 9 augustus

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha