• header_01.png
  • header_03_new.jpg
  • Header_02_new.jpg

De vijf van Siemen van Ditmarsch

De laatste editie van De Vijf van …

Regelmatig bellen we een lid van de Tuindorpkerk om haar of hem lastig te vallen met vijf vragen. Op het moment dat je dit leest tart Siemen opnieuw de Mont Ventoux. Of hij ligt in het zwembad.

Plezier
Thuis heb ik het erg naar mijn zin, samen met Marthe en de kleine Reza. Zoveel vrijheid ben ik niet gewend en dat allemaal met dit mooie weer. Nou moet ik zeggen dat we ook regelmatig Texel wel als werkplek kozen. Daar hebben Marthes ouders een huisje. Bij de Slufter. Dat was natuurlijk schitterend dit voorjaar. Overigens kom je daar regelmatig andere Tuindorpkerkers tegen.
Intussen kon het werk gewoon doorgaan. Sterker nog: ik ben in mei van baan veranderd. Ik zat in Den Haag en nu in Den Haag. Maar nu het meeste digitaal gaat zit ik dus in beide gevallen thuis achter de computer. Momenteel ben ik even een collega van Marianne Eijgenraam, al zit zij op een andere afdeling, ik zit op juridische zaken.
Het is wel raar om ingewerkt te worden via de telefoon. Die afstandelijkheid blijft voorlopig. Misschien dat ik vanaf 1 september één keer per week naar Den Haag moet, maar je kunt er vanuit gaan dat de boel pas na 1 januari op een normalere manier zal lopen.

Gemis
Het afscheid van mijn vorige baan heb ik net achter de rug. Dat is gedeeltelijk digitaal gegaan. Dat is jammer, maar wat ik vooral mis is een kroegbezoek met vrienden, gewoon aan een tafeltje voor een gesprek. Nu is de horeca nog niet aan mij besteed, door al die restricties is er toch niets aan. Het is mij te beklemmend.
Voor een bezoekje aan Fort De Klop ligt dat anders. Daar lopen we van hieruit zo naar toe en op een doordeweekse avond, zo rond zeven uur, zit je daar heerlijk buiten. Dat doen we graag na het eten. We drinken een kop koffie en daarna lopen we weer terug en gaat Reza naar bed.

Vooruitzicht
Waar ik nu naar uitkijk? De Mont Ventoux natuurlijk. Ja, daar moeten we ook op afstand met elkaar omgaan. We hebben wel afgesproken dat wie koorts heeft onmiddellijk weg moet. Dan is het al te laat, ja. We gaan er met zijn achten heen, acht volwassenen en twee kleintjes, naar een huis aan de voet van de berg, dus zodra we op de fiets stappen, kunnen we op de pedalen. We kunnen natuurlijk ook eerst de andere kant op fietsen. En er is een zwembad bij het huis.
Intussen kijk ik wel uit naar het gewone leven waarin ik braaf met de trein en een boek op schoot naar en van Den Haag reis. Het is een prettige manier om de dag te beginnen: om zes uur op, alles heb ik de avond ervoor al klaargelegd. Je hebt de wereld een beetje voor jezelf. Om kwart voor zeven zit ik in een stille trein en dan lees ik. Op de terugweg ook. Ik lees graag.
Nogmaals: ik geniet van de vrijheid nu, maar het gewone leven mag van mij wel weer beginnen.

Aangesproken
Ik kijk wat series op tv. Weissensee vond ik erg mooi, over families die hoog in de stasiboom zaten en hoe het ze na die Wende vergaat.
Lezen doe ik ook graag, al moet ik je vertellen dat ik onlangs een biografie over een Oekraïense president teleurgesteld heb weggegooid. Het was een boek uit de kringloop.
Maar ik las onlangs ook een boek dat ik niet uit wilde hebben, ik wilde in het verhaal blijven. Dat was bij BAM, van Jelle Brandt Corstius en bij ‘De wereld volgens Darp' van Frank Westerman had ik dat ook. Heerlijk om te lezen. Op het ogenblik lees ik ‘Het ijzeren koninkrijk’ van Christopher Clark. Dat gaat over de geschiedenis van Pruisen, ook een aanrader.

Tip
Los van die leestips zou ik zeggen dat je je bijzondere momenten moet vasthouden. Voor mij is dat bijvoorbeeld dat kopje koffie bij De Klop, al is het niet de bedoeling dat iedereen dat nu gaat doen. Nu is het er lekker rustig om zeven uur ’s avonds; dat wil ik graag zo houden.

Welkom

De Tuindorpkerk is een eigentijdse protestantse (PKN) gemeente met leden van alle leeftijden.   Lees meer   Klik hier voor de Flyer

Aanmelden koffie op 17 januari

aanmelden voor koffie op 17 januari, kan hier

Communicatie

Digitale communicatie binnen onze kerk wordt hier uitgelegd:   Lees Meer...  

Collectes

Collecteren in Corona tijd:   Lees Meer...  

Verhuur van zalen in de Tuindorpkerk

Agenda

Toon complete agenda

Mozaiek online bekijken (bij Issuu)

Mozaiek downloaden als PDF

klik hieronder voor:

foto albums, klik!

Login

Welkom

Aanmelden voor de nieuwsbrief

captcha