Duurzaamheid

Duurzaam ganzenbord

Als afsluiting van 4 projectgroepen die zich in het voorjaar van 2019 bezig hielden met de thema's VOEDSEL, KLEDING, MOBILITEIT en ENERGIE, is een duurzaam ganzenbord gemaakt. Op de achterkant van het bord staan de tips die de verschillende groepjes verzamelden. Het bord en de spelregels vindt u hier.

Nieuws van de Groene Kerk

DUURZAAM DOEN
Hebt u de posters van de vier duurzame groepen in de kerk al bekeken? Vier groepen mensen zijn heel praktisch aan de slag met bij hen passende stappen op het gebied van voedsel, energie in huis, kleding en vervoer. Op 12 mei zullen we op speelse wijze verslag doen van onze bevindingen.

Lees meer...

Groene Kerkenroute 2018

Neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken en fiets een GroeneKerkenroute!

Lees meer...

Van "uitgedaagd tot duurzaam leven" naar "duurzaam doen"

De mees en de duif (Kees Waaijman)
’Zeg, hoeveel weegt een sneeuwvlok?’ vroeg een mees aan een wilde duif. ‘Minder dan niks’, gaf die ten antwoord. ‘Dan moet ik je een merkwaardig verhaal vertellen’, zei de mees.

Lees meer...

Tuindorpkerk een Groene Kerk

Op 15 december 2012 heeft de Tuindorpkerk als 1 van de eerste logo groene kerk22 kerken in Nederland het predikaat: Groene Kerk gekregen zie: www.groenekerken.nl . Dit was een vervolg op het besluit van de wijkraad van kerkrentmeesters van de Tuindorpkerk op 28 november 2012 om zich hiervoor aan te melden.

Lees meer...