Concert Orkest van Utrecht

Datum: za. 22 juni, 2019 20:15 - 21:15
Tijdsduur: 1 Uur

Genieten van prachtige, romantische muziek mét chocolade, passend bij de muziek en speciaal gemaakt voor ons lustrum door chocolatier Peter van der Griend.

Het Orkest van Utrecht bestaat dit jaar namelijk 25 jaar en viert feest! We spelen een selectie van prachtige, romantische werken van Bruch en Brahms, waaronder het beroemde vioolconcert van Bruch met violiste Svenja Staats. Op zaterdagavond 22 juni (20.15 uur in de Tuindorpkerk in Utrecht) en 23 juni (15:00 uur in de OLV Kerk in Bilthoven) laten wij u graag horen (en proeven!) naar welk artistiek niveau het Orkest van Utrecht in haar 25-jarig bestaan is gegroeid. In CRESCENDO!

Programma
We beginnen ons 2e lustrumconcert met de feestelijke Academische Festivalouverture van Brahms. De ouverture is een potpourri van bekende studentenliederen uit Brahms’ tijd en eindigt met het populaire lied “Gaudeamus igitur”. Het tweede meesterwerk van Brahms dat het Orkest van Utrecht zal spelen is zijn 1e symfonie.
Interessant is dat Brahms maar liefst 6 keer in Utrecht is geweest en hier ook veelvuldig heeft opgetreden. Nog interessanter is dat de 1e symfonie onder Brahms’ eigen leiding in Utrecht is uitgevoerd.
Onze topsoliste Svenja Staats (1996) speelt met ons het 1e vioolconcert van Bruch. Zij wordt geroemd om haar gepassioneerde optredens en communicatieve kwaliteiten op het podium. Ze zal de sterren van de hemel spelen in dit prachtige, romantische concert, boordevol virtuoze passages, hartstochtelijke thema’s en schitterende zangthema’s. Dit 1e vioolconcert is een van de meest gespeelde vioolconcerten uit de periode van de Romantiek.

Chocolade en muziek
Chocolatier Peter van der Griend, geeft u via zijn heerlijke chocolade een impressie van de verschillende stukken die het Orkest van Utrecht speelt. Speciaal voor ons lustrum heeft hij bij elk muziekstuk een passende en eigentijdse smaakexplosie gecreëerd. Wilt u meer proeven? Ga dan langs bij Zuccotto in IJsselstein.

Lustrum Orkest van Utrecht: CRESCENDO!
Het thema van het lustrumjaar is CRESCENDO, dat ‘groeien’ betekent. Het Orkest van Utrecht vertaalt dit naar: steeds mooier, groter en romantischer. In de stijl van het Orkest van Utrecht vieren we ons lustrum graag samen, met elkaar én met u. Ieder concert heeft een eigen feestelijk karakter. Dit concert is een uniek duet van muziek en chocola i.s.m. chocolatier Peter van der Griend en - op de top van het CRESCENDO - een feestelijke borrel met een gastoptreden van de bekende Utrechtse comedian Jeroen Pater.

Orkest van Utrecht
Het Orkest van Utrecht is een symfonieorkest dat bestaat uit ruim 40 enthousiaste en gevorderde amateurmusici met de ambitie op hoog niveau te musiceren. Sinds 2012 staat het orkest onder leiding van Michiel van Vliet. Het Orkest van Utrecht is de afgelopen 25 jaar in CRESCENDO gegroeid. In ledental, in de verbinding met de stad Utrecht en vooral ook in muzikaal opzicht. Ter ere van het 25-jarig bestaan speelt het Orkest van Utrecht een selectie van muziekwerken die het de afgelopen 25 jaar heeft gespeeld.

Voor meer informatie: www.orkestvanutrecht.nl

Doorzoek agenda