Vesperdienst

Datum: zo. 5 mrt, 2017 17:00

De Vesperdienst op de eerste zondag in de veertigdagentijd is opgebouwd rond het bekende 'Hör mein Bitten' voor sopraan, gemengd koor en orgel (of orkest) van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847). Als componist keek hij vooral naar zijn grote voorbeelden Bach, Händel en Mozart. Hij ontwikkelde een eigen, goed herkenbare stijl van klassiek naar romantisch. Oratoria, motetten, psalmcantates, orgel- en pianomuziek – hij heeft in zijn korte leven veel gecomponeerd en werd zeer gewaardeerd, ook in Engeland waar hij veel kwam. Zijn oratoria en andere stukken zijn ook in het Engels uit te voeren. Onder de titel 'Hear my prayer' is de Engelse versie van 'Hör mein Bitten' bekend.
De tekst is gebaseerd op psalm 55:1-8. Angst voor de vijand, angst voor de toekomst doet de psalmist bidden tot de Eeuwige. In prachtige, indringende muziek wordt dat verklankt en verwoord.
De cantorij van de Tuindorpkerk zal dit werk o.l.v. Willeke Smits uitvoeren. Mederwerking wordt verleend door sopraan Paula Bär-Giese en organist David Jansen. Voorganger in de dienst is ds Piet Jan Rebel. De Schriftlezing is I Petrus 5:6-11.
Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten

Doorzoek agenda