Lijst overzicht
zaterdag, oktober 01, 2016

zondag, oktober 02, 2016

zondag, oktober 09, 2016

donderdag, oktober 13, 2016

wijkreisje rondom NK/TK (do. 13 okt, 2016 10:00)

We gaan op donderdag 13 oktober weer een dagtocht maken. In overleg met de vertrouwde busonderneming Verschoor hebben we het onderstaande reisje vastgesteld:

P R O G R A M M A Natuurtocht Veluwe en Kroondomeinen:

10.00 uur: Vertrek uit Utrecht, Nieuwe Kerk, hoek Bollenhofsestraat/Poorstraat.
10.10 uur: Vertrek uit Utrecht, Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan.
10.20 uur: Vertrek uit Utrecht, Lichtkring, Ornsteinsingel/Hoek Eijkmanlaan.

Via een mooie route rijden we richting Vierhouten. Onderweg kunt u in de touringcar gebruik maken van een kopje koffie/thee met een heerlijke gevulde koek.
12.00 uur: Aankomst in Vierhouten bij Restaurant De Foreesten, direct grenzend aan de prachtige natuur van de Veluwe met heide, bossen en schitterende vergezichten.
Hier gaat u genieten van een heerlijke uitgebreide koffietafel.
13.30 uur: Na de koffietafel stappen we weer in de touringcar en maken we o.l.v. een gids een prachtige natuurtocht over de Veluwe en de Kroondomeinen.
Na de rondrit nemen we afscheid van de gids en zullen we bij Restaurant Foreesten nog een consumptiestop houden .
17.30 uur: Terugkomst in Utrecht.

Het belooft weer een mooie dagtocht te worden. Hebt u zin om mee te gaan, geeft u dan zo snel mogelijk telefonisch op. Aanmelden bij:
H. Volberda, Kwangodreef 44, 3564 PR Utrecht, telefoon 030-2613474;
A. Luijmes, Dr. ‘s Jacoblaan 22, 3571 BM Utrecht, telefoon 030-2710737.

zondag, oktober 16, 2016

Concert "Een muziekvriendschap in de 17e eeuw" (zo. 16 okt, 2016 15:00)

Op zondagmiddag 16 oktober vindt een bijzonder concert plaats in de Utrechtse Tuindorpkerk (hoek Van Riellaan/Suringarlaan). Er klinkt dan op het Ruprecht-orgel en een klavecimbel muziek van twee in hun tijd zeer beroemde Duitse klaviervirtuozen, beide geboren in 1616 én met elkaar bevriend: Johann Jakob Froberger en Matthias Weckmann. Frobergers werk toont zowel Italiaanse als Franse invloeden, opgedaan door studieverblijven in Rome én door reizen en contacten in Frankrijk. Zo zijn Frobergers toccata’s duidelijk Italiaans geïnspireerd, maar ademen zijn suites een Franse geest. Een belangrijk deel van zijn leven was Froberger in dienst van het Weense keizerlijke hof, een aanstelling die hem in staat stelde (concert)reizen te maken door heel Europa. Weckmann studeerde in Dresden bij Heinrich Schütz. Deze bezorgde hem bovendien een beurs voor verdere studie in Hamburg. Van 1647 tot 1655 was hij hoforganist in Dresden, vanaf dat laatste jaar woonde en werkte hij in Hamburg. Daar was hij onder meer organist van de Jacobikirche en kerkmuziekdirecteur van de hoofdkerken. In of rond 1650 hebben Froberger en Weckmann elkaar ontmoet in Dresden en een wedstrijd in het klavecimbelspelen gehouden. Volgens Weckmann was Froberger de winnaar, maar dit werd door laatstgenoemde betwist. Er ontstond een vriendschap tussen beide musici die resulteerde in een uitgebreide correspondentie en het elkaar toesturen van eigen composities. Vooral in Weckmanns toccata’s en suites zien en horen wij de vruchten van die vriendschap. Het concert van 16 oktober in de Tuindorpkerk wordt verzorgd door Peter van Dijk, David Jansen en Willeke Smits. Zij zullen bovendien korte inleidingen over de componisten en hun vriendschap houden. Het concert begint om 15 uur en de toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte ter bestrijding van de onkosten gehouden. Van harte welkom bij dit bijzondere muzikale evenement!

zondag, oktober 23, 2016

zondag, oktober 30, 2016

Categorieen

 

Doorzoek agenda