Lijst overzicht
donderdag, december 01, 2016
december 2016

zondag, december 04, 2016

vrijdag, december 09, 2016

ORATORIUM VAN EEN VLUCHT in de Tuindorpkerk (vr. 9 dec, 2016 20:30)

Een uitvoering door het Wereld muziekorkest De Noordooster dat gezamenlijke uitgevoerd wordt met het Utrechtse Stadhuiskoor en waarvan de première op 9 december in de Tuindorpkerk zal plaatsvinden. Het Oratorium van een Vlucht is geïnspireerd op de muziek van landen waar vluchtelingen vandaan komen en geschreven door Kay Krijnen. In het stuk wordt het verhaal van de vlucht verklankt. Waar in het nieuws de focus vaak ligt op de gevolgen en de problematiek, wordt in het oratorium aandacht gevraagd voor het vluchtverhaal en de emotie. Met dit oratorium wil het orkest bijdragen aan de integratie van deze vluchtelingen en het maatschappelijk klimaat. Vluchtelingen die in hun thuisland professionele musici waren, hebben workshops aan het orkest gegeven om hen de muzikale taal van Koerdistan te leren. Deze workshops vormden de inspiratie voor de compositie. Kay Krijnen: ‘De compositie is een eerbetoon aan een ieder die de moed heeft huis en haard te verlaten om een veiliger en leefbaarder bestaan op te bouwen in een voor hem of haar onbekend land.’ Vijf van de zeven delen van het Oratorium zal De Noordooster samen uitvoeren met het Stadhuiskoor Utrecht o.l.v. Paul Krijnen. Alle delen van het libretto, behalve deel 7, zijn geschreven door Keyhan die op dit moment verblijft in het AZC in Zutphen. Hij heeft daarbij ondersteuning gekregen van Pascal van Hulst. Het laatste deel van het libretto is geschreven door Firoozeh Farjadnia. Zij woont al 20 jaar in Nederland en de tekst van deel 7 is dan ook in het Nederlands. Het is een gedicht gebaseerd op een vluchtverhaal. Op vrijdag 9 december zal de avond worden geopend door Beri Shalmashi, filmmaakster en columniste van de Volkskrant. Zij geeft regelmatig aandacht aan de problematiek in het Midden-Oosten. Tevens zal er een voorprogramma verzorgd worden door de Koerdische musici van de workshops. Op de avond van maandag 19 december zal alleen het Oratorium worden uitgevoerd. KAARTVERKOOP In tegenstelling tot het bericht in de vorige Mozaiek is er geen kaartverkoop aan de zaal. Voor beide uitvoeringen zijn de kaarten te verkrijgen via www.noordooster.wetickets.nl Tickets a 7,50 (excl 0,50 per ticket administratiekosten en 0,35 per idealbetaling). De toegangskaart(en) kan/kunnen vervolgens uitgeprint worden. De uitvoering van maandag 19 december is voor gemeenteleden gratis en kunnen ook verkregen worden via www.noordooster.wetickets.nl. Daartoe dient dan wel als code het woord Tuindorpkerk ingevoerd te worden. Ook is het nog mogelijk, zoals vorige maand gemeld, een e-mail te sturen aan sytse.koopmans@gmail.com met vermelding van uw naam en het aantal kaarten. Het Oratorium zal daarna nog een aantal maal worden uitgevoerd, waaronder optredens in asielzoekerscentra in de omgeving van Utrecht.

zondag, december 11, 2016

woensdag, december 14, 2016

Kerstworkshop (wo. 14 dec, 2016 19:30 - 21:30)

Op een standaard maken we, onder leiding van Gea Konieczek, een zwevend kerst object van ca. 45 cm. Kosten Euro 8,--. Het aantal deelnemers is beperkt.

Voor informatie en aanmelding (uiterlijk dinsdag 6 december): Gea Konieczek geakonie@ziggo.nl; tel: 06 43974560

 

 

zondag, december 18, 2016

maandag, december 19, 2016

ORATORIUM VAN EEN VLUCHT in de Tuindorpkerk (ma. 19 dec, 2016 20:30)

Een uitvoering door het Wereld muziekorkest De Noordooster dat gezamenlijke uitgevoerd wordt met het Utrechtse Stadhuiskoor. Het Oratorium van een Vlucht is geïnspireerd op de muziek van landen waar vluchtelingen vandaan komen en geschreven door Kay Krijnen. In het stuk wordt het verhaal van de vlucht verklankt. Waar in het nieuws de focus vaak ligt op de gevolgen en de problematiek, wordt in het oratorium aandacht gevraagd voor het vluchtverhaal en de emotie. Met dit oratorium wil het orkest bijdragen aan de integratie van deze vluchtelingen en het maatschappelijk klimaat. Vluchtelingen die in hun thuisland professionele musici waren, hebben workshops aan het orkest gegeven om hen de muzikale taal van Koerdistan te leren. Deze workshops vormden de inspiratie voor de compositie. Kay Krijnen: ‘De compositie is een eerbetoon aan een ieder die de moed heeft huis en haard te verlaten om een veiliger en leefbaarder bestaan op te bouwen in een voor hem of haar onbekend land.’ Vijf van de zeven delen van het Oratorium zal De Noordooster samen uitvoeren met het Stadhuiskoor Utrecht o.l.v. Paul Krijnen. Alle delen van het libretto, behalve deel 7, zijn geschreven door Keyhan die op dit moment verblijft in het AZC in Zutphen. Hij heeft daarbij ondersteuning gekregen van Pascal van Hulst. Het laatste deel van het libretto is geschreven door Firoozeh Farjadnia. Zij woont al 20 jaar in Nederland en de tekst van deel 7 is dan ook in het Nederlands. Het is een gedicht gebaseerd op een vluchtverhaal. Op vrijdag 9 december zal de avond worden geopend door Beri Shalmashi, filmmaakster en columniste van de Volkskrant. Zij geeft regelmatig aandacht aan de problematiek in het Midden-Oosten. Tevens zal er een voorprogramma verzorgd worden door de Koerdische musici van de workshops. Op de avond van maandag 19 december zal alleen het Oratorium worden uitgevoerd. KAARTVERKOOP In tegenstelling tot het bericht in de vorige Mozaiek is er geen kaartverkoop aan de zaal. Voor beide uitvoeringen zijn de kaarten te verkrijgen via www.noordooster.wetickets.nl Tickets a 7,50 (excl 0,50 per ticket administratiekosten en 0,35 per idealbetaling). De toegangskaart(en) kan/kunnen vervolgens uitgeprint worden. De uitvoering van maandag 19 december is voor gemeenteleden gratis en kunnen ook verkregen worden via www.noordooster.wetickets.nl. Daartoe dient dan wel als code het woord Tuindorpkerk ingevoerd te worden. Ook is het nog mogelijk, zoals vorige maand gemeld, een e-mail te sturen aan sytse.koopmans@gmail.com met vermelding van uw naam en het aantal kaarten. Het Oratorium zal daarna nog een aantal maal worden uitgevoerd, waaronder optredens in asielzoekerscentra in de omgeving van Utrecht.

donderdag, december 22, 2016

Advents - Kerstviering (do. 22 dec, 2016 16:30)

Wij nodigen de ouderen rond de Nieuwe Kerk en de Tuindorpkerk van harte uit voor de gezamenlijke

ADVENTS - KERSTVIERING

Dit vieren we op donderdag 22 december 2016 in de Nieuwe Kerk, Bollenhofsestraat 138a.
Vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom, de viering begint om 16.30 uur.

De meditatie wordt verzorgd door Ds. Piet-Jan Rebel, het kerstverhaal wordt verteld door mevrouw Willemien v.d. Vlist.

Na de viering staat er een feestelijke broodmaaltijd klaar in de Nieuwe Keten. Komt U ook?
Geeft u dan op vóór 18 december a.s. bij één van de onderstaande adressen, telefonisch mag ook.
Helaas is het niet meer mogelijk om u op te halen; wel kunt u na de broodmaaltijd thuisgebracht worden.

Met hartelijke groet,

Mariëtte Goudzwaard, secretaris PCvO.

Aanmelding kan naar:

Mw. A. Luijmes, Dr. ’s Jacoblaan 22, 3571 BM Utrecht, tel.: 030-271 07 37
Mw. H. Volberda, Kwangodreef 44, 3564 PE Utrecht, tel.: 030-261 34 74

zaterdag, december 24, 2016

zondag, december 25, 2016

zaterdag, december 31, 2016

Categorieen

 

Doorzoek agenda