Lijst overzicht
zondag, januari 01, 2017
januari 2017

zondag, januari 01, 2017

zondag, januari 08, 2017

donderdag, januari 12, 2017

Huis in de Wijk: Huisbioscoop: CAROL (2015) (do. 12 jan, 2017 20:00 - 22:00)

New York, begin jaren ‘50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop. Gebaseerd op het boek van Patricia Highsmith. Kosten: Euro 2,50

zondag, januari 15, 2017

zaterdag, januari 21, 2017

Kinderen, doe mee op 21 januari (za. 21 jan, 2017 12:00)

De actie Kerkbalans 2017 gaat in de stad Utrecht op een flitsende manier van start. Ernst en Bobbie willen het record klokluiden breken. Dat kunnen ze niet alleen, daar hebben ze zoveel mogelijk kinderen bij nodig! Ernst en Bobbie zorgen voor een oorverdovend, energiek feestje. Met de recordpoging vieren we de start van Kerkbalans, de actie waarmee kerken hun leden om een financiële bijdrage vragen.

Doen jullie ook mee? Kom zaterdag 21 januari met kind(eren) om 12.00 uur naar de Domkerk in Utrecht.
Laat weten dat jullie erbij zijn! www.kerkbalans.nl/recordpoging

zondag, januari 22, 2017

woensdag, januari 25, 2017

Leven met kracht en kwetsbaarheid 2e avond: ‘Dement – en dan?’ ’ (wo. 25 jan, 2017 20:00)

“Als de wereld verwarrend en onveilig wordt - dementie en haar gevolgen.” in de Pauluskerk (Willem de Zwijgerplantsoen, vanaf 19.45 uur is er koffie.) Steeds meer mensen in onze samenleving krijgen te maken met allerlei vormen van dementie. Een ziekte die heel stilletjes begint. Langzaam dringt het door dat iemand dingen vergeet of zaken door elkaar haalt. In toenemende mate komen gevoelens van onveiligheid en angst boven. Het is een open deur om te zeggen dat het een pijnlijk proces is voor de dementerende zelf, maar ook voor partner, familie en vrienden. “Heeft mijn leven nog wel zin, als ik dement word?,” vragen mensen zich wel eens af. Of: “Heeft het nog wel zin op bezoek te gaan, als hij/zij me toch niet meer herkent?” Gelukkig zijn er talloze mensen die zich voor dementerende mensen blijven inzetten en hen met veel liefde en geduld nabij blijven. Zij laten hen voelen dat ze de moeite waard blijven. Elk verhaal rondom dementie is weer anders. Maar steeds zal het lijden aan dementie ons raken en stelt het ons voor vragen: Waarom heeft onze samenleving zo’n moeite met leven dat niet-volmaakt is? Hoe kunnen wij mensen die dementeren nabij zijn? Wat is goed om te doen? Vanuit welke innerlijke houding en “spiritualiteit” kunnen wij over dementie denken? Meer vragen dan antwoorden, maar het is goed om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Wellicht helpt ons om – zonder het mooier te maken dan het is – het uit te houden met mensen die dementeren en meer te zien dan zinloosheid: liefde die blijft, ook in alle kwetsbaarheid. Pastor Jos Hettinga zal dit thema inleiden. Hij heeft 26 jaar gewerkt in het pastoraat van een verpleeghuis tot zijn pensionering in 2013. Een van zijn kerntaken daar was het aandacht geven aan dementerenden en hun familie . Dat deed hij op een boeiende en inspirerende wijze, met veel ruimte voor verbeelding en symbolen. En: uiteraard is er ruimte voor uw eigen verhalen en ervaringen. In de theatervoorstelling “Alz…. En zo…. “ op donderdag 2 februari zal acteur Kees van der Zwaard op een andere manier op het thema ingaan. Zie hiernaast voor informatie. Deelname op 25 januari is gratis. (collecte bij de uitgang).

zondag, januari 29, 2017

Categorieen

 

Doorzoek agenda