Internationale ontmoetingen

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de vriendschapsband tussen de Protestantse Gemeente Utrecht en de Presbyteriaanse Nativity Church in de Ghanese hoofdstad Accra bestaat 25 jaar. Een delegatie uit Ghana is naar Utrecht gekomen om dat jubileum samen te vieren. (Een verslag daarvan vindt u op www.depup.nl.) Ook de Tuindorpkerkgemeente heeft hierin een rol gespeeld.

Ghanezen1

Een deel van de Ghanese delegatie heeft met Tuindorpkerkers gegeten in de Blauwe Zaal en daarna de ontmoeting voortgezet tijdens een gespreksavond onder leiding van Bas van den Berg. De oplopende temperatuur in de kerkzaal weerspiegelde de warmte van de ontmoeting. De aanwezigheid van enkele Ghanese gasten bij de dienst tijdens het kampeerweekend op de Zeven Linden in Baarn was een even zo warm vervolg hierop, niet in het minst doordat Bas, die in de dienst voorging, had gezorgd voor Engelse vertalingen zodat ieder betrokken kon zijn.

Ghanezen2

Nog meer ontmoetingen…
En ook internationaal: zondag 22 september staat de inmiddels al traditionele muziekmiddag met De Vrolijkheid op het programma. Kinderen, en dit jaar misschien ook jongeren, uit onze gemeente en uit de asielzoekerscentrum in Oog in Al gaan eerst samen repeteren en laten vervolgens het resultaat horen tijdens een concert om 15.00 uur in de Tuindorpkerk. Zonder publiek geen concert, dus u bent van harte welkom, natuurlijk ook voor de ontmoeting naderhand. Houd voor meer informatie de afkondigingen en de website in de gaten!