Terugblik startzondag en zomeracties

Om negen uur zaten we met elkaar aan tafel in de Blauwe Zaal en bogen we ons over de vraag of die zaal niet te klein wordt voor ons jaarlijkse ontbijt en we hielden ons bezig met het brood, de eitjes en andere versnaperingen die de ander had meegebracht.

ontbijt startzondag
In de dienst stond Piet Jan stil bij de sporen van geloof die Utrecht nog kent en die nog steeds als teken dienen en dat terwijl Dorien Schouten vanuit de hoogte de eerste muzikale stappen zette van het spoor dat zij in de Tuindorpkerk niet zal nalaten, maar zal gaan uitzetten.
Welk spoor van nu willen wij dat in 2219 herkend zal worden als een teken dat ook dan nog inspireert. Jae schetste een letterlijk veelkleurig en glanzend beeld waarvan we mogen hopen dat het verwezenlijkt zal worden, ook materiaal.

Uitslag zomerprijsvraag
Gedurende de zomerperiode hing in de Tuindorpkerk een tentoonstelling van foto's gemaakt door gemeenteleden rond het thema "Sporen van het christendom in Utrecht". Aan deze tentoonstelling was een pittige prijsvraag verbonden, waar heel wat uren zwerven door de stad en over het wereldwijde web in gingen zitten.
Negen gemeenteleden hebben de antwoorden ingeleverd. Er waren 40 punten te verdienen. De drie beste inzenders waren:
3) Familie Winkler (met 36 punten)
2) Bram van der Wees (met 37 punten)
1) Mathilde Kroon (met 38 punten)
De goede antwoorden zijn te vinden op onze site.
Naast de prijsvraag was er nog een prijs voor de mooiste foto. De meeste stemmen gingen naar de foto van het Pandhof van de Dom in winterse sferen, gemaakt door Len Borgdorff.
Beide prijswinnaars zijn verblijd met een kaars van de Domtoren.

winnaar fotowedstrijd

De kaartenactie
Genialiteit en eenvoud zijn een gouden koppel. De kaartenactie van de Kindernevendienst liet het maar weer eens zien. Zelfs in Kopenhagen is de kaart van de Tuindorpkerk terug te vinden in een verkoopstandaard, zagen Maria en Henk Walvoort.

kaartenactie