Vieringen nieuws

VIERkracht: verlangen in tijden van te veel

Waarom is werken zo belangrijk voor ons? Heeft ons verlangen daar iets mee te maken? Die eeuwige onrust… die onvrede … die inspanning… Hoezo eigenlijk? Waartoe?

Lees meer...

Op weg naar Pasen 2019

Wij zijn ons al aan het voorbereiden op de viering van het Paasfeest in deze veertigdagentijd, een stille tijd van inkeer en bezinning.
Op de liturgische tafel liggen gedurende de veertig dagen een jute kleed, stenen, zand, brood en een kruik met water, deze voorwerpen symboliseren de soberheid en het op weg zijn naar Pasen.

Lees meer...

Sedermaaltijd 18 april 2019

Elk jaar vieren we op Witte Donderdag de Sedermaaltijd. We volgen daarbij de Haggada, een vertelling met vaste elementen, zoals het samen eten, de Hallelpsalmen en uitleg van diverse symbolen.

Lees meer...

Oud en Nieuw in de Tuindorpkerk

Aan het eind van het oude jaar en ook aan het begin van het nieuwe jaar willen we als gemeenschap een kort moment de rust en de bezinning zoeken en elkaar voor het Aangezicht van God ontmoeten.

Lees meer...

Sedermaaltijd 29 maart 2018

We proberen ons in de veertigdagentijd te bezinnen op wat wezenlijk is voor ons leven; door bepaalde dingen los te laten of juist meer aandacht te geven.

Lees meer...