Algemeen nieuws

Religie als unieke dimensie van de werkelijkheid

Oriëntatie en Inzicht

Filosoof en voormalig opperrabbijn van Engeland Jonathan Sacks heeft in 2000 een fascinerend boekje laten verschijnen onder de titel Celebrating Life, De Viering van het Leven. Achtenvijftig columns geschreven voor de Times waarin hij essentiële en existentiële inzichten en wijsheid uit de Joodse levende traditie verbindt met actuele en urgente maatschappelijke vragen en vraagstukken.

Lees meer...

Optreden Stadhuiskoor

Het Stadhuiskoor Utrecht treedt op met de opera King Arthur van Henry Purcell op zaterdag 6 juli in de Tuindorpkerk Utrecht.

Lees meer...

Kerken Kijken zoekt vrijwilligers

Ben jij gastvrij ingesteld en lijkt het je leuk om bezoekers te ontvangen en rond te leiden in één van de kerken in het centrum van Utrecht? Meld je dan aan om ons team te versterken deze zomer.

Lees meer...

Nieuws vanuit de Pauluskerk in Tuindorp

Oecumenische viering
In het kader van de Vredesweek houden de Pauluskerk en de Tuindorpkerk zondag 23 september een gezamenlijke viering. De viering heeft als thema “Geef vrede door” en wordt voorgegaan door ds. Piet Jan Rebel en pastor Gérard Martens. De Paulus- en Tuindorpcantorij zingen o.l.v. Caralita Vincenten en begeleid door Arno van Wijk op het orgel. Er is kindercrèche en -woorddienst. De viering wordt gehouden in de Tuindorpkerk en begint om 10.00 uur.

Lees meer...

Bericht aan de gemeenteleden van de Tuindopkerk

Beste gemeenteleden,

In 2011, na de verzelfstandiging van de wijkgemeenten van de Nieuwe Kerk en de Tuindorpkerk, bleek bij beide diaconieën de behoefte te bestaan om als een gezamenlijke diaconie door te gaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat het Diaconaal Samenwerkingsverband is opgericht.

Lees meer...