Algemeen nieuws

"Verboden depressief te zijn" ~ Vanuit de classis

Half mei hield opperrabbijn Benjamin Jacobs op tv een 'tienminuten preek' vanuit de synagoge in Amersfoort. Hij vertelde dat in het jodendom een niet in de Heilige Boeken beschreven gebod bestaat dat luidt: "Het is verboden depressief te zijn". Met de komst van het Covid19-virus lijden we niet opeens allemaal aan de ziekte "depressie". We voelen ons terneergeslagen, uit het lood, onzeker.

Lees meer...

Wat gebeurt er toch allemaal? Van de redactie

Dit komt uit het zomernummer van de Mozaïek. Dat betekent dat pas over drie maanden de volgende editie verschijnt. Je zou verwachten dat we je nu zouden trakteren op een extra dikke aflevering en dat zou misschien ook het geval geweest zijn als de tijd ons niet een andere kant op had gestuurd.

Lees meer...

Religie als unieke dimensie van de werkelijkheid

Oriëntatie en Inzicht

Filosoof en voormalig opperrabbijn van Engeland Jonathan Sacks heeft in 2000 een fascinerend boekje laten verschijnen onder de titel Celebrating Life, De Viering van het Leven. Achtenvijftig columns geschreven voor de Times waarin hij essentiële en existentiële inzichten en wijsheid uit de Joodse levende traditie verbindt met actuele en urgente maatschappelijke vragen en vraagstukken.

Lees meer...

Optreden Stadhuiskoor

Het Stadhuiskoor Utrecht treedt op met de opera King Arthur van Henry Purcell op zaterdag 6 juli in de Tuindorpkerk Utrecht.

Lees meer...

Kerken Kijken zoekt vrijwilligers

Ben jij gastvrij ingesteld en lijkt het je leuk om bezoekers te ontvangen en rond te leiden in één van de kerken in het centrum van Utrecht? Meld je dan aan om ons team te versterken deze zomer.

Lees meer...