Optreden Stadhuiskoor

Het Stadhuiskoor Utrecht treedt op met de opera King Arthur van Henry Purcell op zaterdag 6 juli in de Tuindorpkerk Utrecht.

King Arthur is een bijzonder en prachtig muziekstuk, dat niet vaak uitgevoerd wordt. Omdat het Stadhuiskoor haar tienjarig jubileum viert in 2019 wil zij met diverse uitvoeringen Utrechters laten horen hoe mooi en leuk een opera kan zijn. Het grote jubileumconcert in de Tuindorpkerk is verrijkt met professionele solisten en een orkest. Aan het Stadhuiskoor nemen ambtenaren van de gemeente Utrecht deel, die graag naar buiten willen treden om via muziek contact te maken met de bewoners waarvoor zij werken. Het koor staat onder leiding van dirigent Paul Krijnen en wordt begeleid door pianist Colijn Buis.

De muziek van Purcell voor King Arthur is heel afwisselend; soms liefelijk maar ook grappig en griezelig. Regisseur Bas Keuning zet de koning op een aparte manier neer: niet als de grote legendarische held, maar als iemand die zichzelf overschat. Zo onderstreept hij het luchtige van de opera. Het is een erg leuke manier om kennis te maken met muziek die niet doorsnee is en waarmee het koor de bewoners van Utrecht wil verrassen.

De opera begint om 20.00 uur in de Tuindorpkerk Utrecht, Professor Suringarlaan 1. De toegang is €12,50, met U-pas €7,50 en in de voorverkoop € 10 via sytse.koopmans@gmail.com

FLYER