Interieur

Tentoonstellingen in de Tuindorpkerk

Nu de kerk weer open gaat voor fysieke kerkdiensten, zorgt de Kunst- en Interieurcommissie er ook weer voor dat je je geloof ook weer kunt beleven doordat er iets te zien is. Op 5 juli zie je de kruiswegstatie van Nanco van Dijk voor in de kerk.

Lees meer...

Kunst als troost

Anne-Marie van der Wilt, theoloog en beeldend kunstenaar, maakt korte filmpjes waarin ze vertelt over kunstwerken en moderne iconen die ze de afgelopen periode heeft gemaakt. Ze zijn gebaseerd op bijbelverhalen die in deze periode troost kunnen bieden.

PANELEN DIE ONS WAKKER SCHUDDEN…….Een kruisweg van Nanko van Dijk

De schilder Nanko van Dijk uit Drachten is met ingang van de veertig dagen tijd prominent aanwezig in onze kerkruimte. Met acht rijzige panelen, die acht momenten van de weg van lijden naar dood en opstanding van Jezus verbeelden.

Lees meer...

Nieuws van de bloemengroep

In januari gaan wij als bloemengroep afscheid nemen van Adri Hauer en Rini van Zeggelaar. Adri, die ruim 25 jaar met heel veel betrokkenheid en oplettende aandacht zich heeft ingezet voor de bloemengroep en Rini, die ongeveer 20 jaar altijd met veel plezier de bloemen heeft opgemaakt. Heel veel dank voor al het werk wat jullie verzet hebben en we zullen jullie missen.

Lees meer...

Bloemen in de adventsperiode

Advent is een periode van verwachting, bezinning en ingetogenheid. In deze vier weken voor Kerst zijn de bloemen in het kanselboeket paars met veel groen.

Lees meer...