Adventspotten 2019 voor Voedselbank Overvecht

Aan de Berezinadreef in Overvecht is één van de acht uitgiftepunten van de Voedselbank in Utrecht te vinden. De Voedselbank verstrekt gratis voedsel aan mensen die in financiële nood verkeren. Een deel van de klanten van de Voedselbank komt liever niet in aanraking met de hulpverlening. Via deze weg krijgen mensen toch de hulp die zij nodig hebben om hun financiële situatie te verbeteren. Ook kunnen ze gemotiveerd worden om uit een eventueel sociaal isolement te komen.

Iedere week krijgt men een pakket met een gevarieerd aanbod aan levensmiddelen. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen waaruit het huishouden bestaat. In principe zit er in een krat voldoende om drie warme maaltijden te bereiden. Wekelijks kan de Voedselbank Overvecht voor honderd pakketten zorgen. Met enerzijds honderd kratten te vullen en anderzijds een verlaagd aanbod aan voedsel vanuit de supermarkten is het een hele klus om de voorraden op peil te houden. De Sint-Maartenactie in Tuindorp was daarom een mooie aanvulling. Verse producten zoals melk en eieren worden wekelijks bijgekocht.
'Het lijkt veel wat er in een pakket gaat, maar vergelijk het eens met je eigen winkelwagen. Hoeveel eet jij in een week?' zei één van de vrijwilligers eens. Wij denken dat het goed is om te kunnen delen in onze overvloed met mensen die door omstandigheden genoodzaakt zijn om deze hulp te aanvaarden. Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden van het goede werk van Voedselbank Overvecht.
Tijdens de adventsweken kunt uw donatie in de groene potten doen. Voor het geval u de portemonnee hebt vergeten hierbij het bankrekeningnummer van de Voedselbank: NL39 RABO 0325 755 035 t.n.v. Stichting Voedselbank Overvecht Utrecht. De gift is aftrekbaar van de belasting.