Dorien Schouten stelt zich voor

Sinds 15 november ben ik officieel de nieuwe cantor-organist van de Tuindorpkerk! Sommigen van jullie zullen mij al een paar keer hebben gezien, maar er is nog niet veel tijd geweest voor persoonlijke gesprekken, dus wil ik mij graag even voorstellen.

Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht, de eerste 18 jaren van mijn leven heb ik in Lunetten gewoond en de Marcuskerk bezocht (die is nu samen met de Nicolaikerk). Daarna heb ik in Den Haag en later in Berlijn gewoond voor mijn studies orgel en kerkmuziek. In 2013 zijn mijn man Frits en ik samen verhuisd naar Oxford en in 2015 naar Edinburgh. Sinds augustus vorig jaar wonen we in Heidelberg, en vanaf januari 2020 hopelijk (weer) in Utrecht!
Voor mij was het heel interessant en instructief om deze jaren zoveel verschillende culturen en tradities mee te maken. Ik heb gespeeld in protestante, katholieke, (luthers-)evangelische, anglicaanse, episcopaalse kerken en in de Church of Schotland, en het was verrijkend om met de muzikale en liturgische gebruiken mee te kunnen doen.

Ik kijk er enorm naar uit om nu 'echt' in de Tuindorpkerk te beginnen en te ontdekken wat hier de tradities en gewoontes zijn. Ik ben natuurlijk primair voor de muziek aangesteld, maar voor mij is het ook heel fijn om bij een gemeente te horen waar ik langer dan twee jaren kan blijven. Ik heb me de laatste maanden al heel welkom gevoeld en het voelt al een beetje als thuiskomen.
Vanuit mijn functie als kerkmusicus ben ik benieuwd naar alle muzikale rijkdommen in de gemeente – ik heb gehoord dat er veel muzikale mensen rondlopen, dus als je op de een of andere manier zou willen meewerken aan de muziek in de kerk, aarzel dan vooral niet om mij aan te spreken. Vanuit mijzelf – naast mijn functie – ben ik benieuwd naar alle gemeenteleden en ik hoop jullie allemaal te leren kennen!

Dorien Schouten