Liturgie

Uitzending dienst 26 april

De dienst van 26 april is te beluisteren via kerkomroep.nl en de liturgie van deze dienst kun je hier vinden.

De Haggada. Verhaal van verlangen, hoop en solidariteit.

De Sederviering op Pesach is het oudste overgeleverde verhalend ritueel in de Westerse wereld. Het gaat terug tot ongeveer 3300 v.g.j. Naar de nacht, mogelijk onder farao Ramses II, waarin de Israëlieten hun laatste maaltijd aten ter voorbereiding op hun reis naar de vrijheid. Oude gebruiken tijdens het ritueel stammen uit bijbelse tijden: de matse met het bitterkruid, de herinnering aan het Pesachoffer, de vragen die gesteld worden door de kinderen en de verhalen van de volwassenen.

Lees meer...

Andere opzet kinderlied

Na de Paasperiode krijgt het kinderlied een andere opzet. We zingen voortaan met z’n allen een kinderlied voordat de kinderen naar de kindernevendienst gaan. Na het lied nodigt de leiding van de kindernevendienst de kinderen uit om mee te gaan.

Lees meer...

Bloemen tijdens de adventsperiode

Advent is een periode van verwachting, bezinning en ingetogenheid. In deze vier weken voor Kerst zijn de bloemen in het kanselboeket paars met veel groen.

Lees meer...

Meer kleur in de liturgie van de Tuindorpkerk

Onder deze titel schreef Annette Kerkstra ruim tien jaar geleden in "Mozaiek" een introductie bij de vier nieuwe antependia die toen, april 2000, in gebruik werden genomen.

Lees meer...